Uitvaarten met (beperkte) militaire eer

Defensiepersoneelsleden hebben een bijzondere status in Nederland. Helaas overlijden er wel eens personeelsleden tijdens actieve dienst. Steeds vaker wordt er dan gekozen voor een uitvaart met (beperkte) militaire eer. In DP 20-10 staan de verschillende aspecten beschreven. Om nabestaanden goed voor te lichten, is specifieke kennis nodig. Het Team Bijzondere Uitvaarten van Monuta heeft deze kennis in huis.

Het Team Bijzondere Uitvaarten bestaat uit 15 medewerkers die bekend zijn met de specifieke aspecten die bij uitvaarten met (beperkte) militaire eer van belang zijn. Het team kent het militaire protocol en ceremonieel en heeft ruime ervaring in de uitvoering van dit soort uitvaarten. Daarnaast werkt zij samen met Defensie bij het aankomstceremonieel in Eindhoven.

Goede voorlichting

Nabestaanden zijn zich er vaak niet van bewust wat een uitvaart met (beperkte) militaire eer inhoudt. Het is belangrijk dat nabestaanden een goed gevoel hebben over de keuzes die zij maken. Daarom is goede voorlichting essentieel. Zo helpen wij graag om, samen met de begeleidingsofficier, vorm te geven aan een persoonlijk afscheid. Daarnaast kunnen wij nabestaanden veel zorgen uit handen nemen, waardoor zij ruimte krijgen voor het eigen rouwproces en om op een goede manier afscheid te nemen.

Wensen vastleggen

Het is verstandig om vroegtijdig na te denken over uw uitvaartwensen. Hiermee helpt u uw nabestaanden om de juiste keuzes te maken. U kunt uw wensen eenvoudig vastleggen in Monuta Uitvaartwens. Het formulier leidt u stap voor stap langs alle onderdelen van de uitvaart. Ook de wensen die betrekking hebben op uw functie kunt u hierin opnemen. U kunt dit formulier gratis aanvragen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Monuta en de uitvaart met (beperkte) militaire eer? Neem dan contact op met Hans Bleijerveld via 055 - 527 42 77  (dag en nacht bereikbaar, ook voor het melden van een overlijden) of via het contactformulier hieronder. 

Naar contactformulier