Om u beter van dienst te zijn maakt Monuta.nl gebruik van cookies.

Overlijdensadvertentie

afbeelding

Vaak wordt na een overlijden een advertentie geplaatst om kenbaar te maken dat iemand is overleden. U kunt een overlijdensadvertentie in een regionaal of landelijk dagblad laten plaatsen. De tarieven verschillen per krant, maar over het algemeen is een regionaal dagblad goedkoper dan een landelijke krant.


Vindt u het lastig om een passende tekst te vinden voor de overlijdensadvertentie? De uitvaartverzorger kan u helpen met het opstellen van de tekst. Er zijn ook verschillende voorbeelden van rouwteksten die u kunt gebruiken. Naast gedichten kunt ook denken aan een mooie tekst uit een religieus boek of een spreuk. Wilt u meteen ideeën opdoen? Klik dan hier voor rouwgedichten in onze uitvaartontwerper.


Met Monuta Rouwbericht kunt u ook zelf een overlijdensadvertentie maken en laten plaatsen. Lees meer over Monuta Rouwbericht .

 

Symbolen in een overlijdensadvertentie

Een symbool in een overlijdensadvertentie kan heel goed aangeven welke band de ondergetekenden hadden met de overledene. Een aantal veel gebruikte symbolen en hun betekenis:


Cirkel - oneindigheid
Hart - liefde en vriendschap
Roos - liefde
Duif met olijftak - het beloofde land
Kruis - eeuwig leven
Kruis, anker en hart - geloof, hoop en liefde en de band met Christus
Ster - nieuw leven en de hemel
Pauw - onsterfelijkheid
Vlinder - de onsterfelijke ziel
Witte duif - liefde, vrede en onschuld


Tip overlijdensadvertentie

Een overlijden brengt veel verdriet en het regelen van de uitvaart geeft drukte. Het kan zijn dat je hierdoor iemand vergeet uit te nodigen voor de plechtigheid. Om dat te voorkomen, kun je een zin opnemen in de overlijdensadvertentie. Een voorbeeld is: ‘Indien u geen persoonlijke bericht heeft ontvangen, graag deze aankondiging als zodanig beschouwen'.

 


Lees ook meer over

Wat te doen bij overlijden?

Begrafenis of crematie?

Kisten

Bloemen

Rouwauto en ander rouwvervoer

Locaties voor de uitvaart

Uitvaartmuziek

Koffie en cake of iets anders?

Rouwteksten en rouwgedichten