Begrafenis regelen in Katwijk, Noordwijk, Sassenheim en omgeving

Voor nabestaanden kan het prettig zijn om een plek te hebben, waar ze heel even weer dicht bij hun dierbare kunnen zijn. In dat geval kiest een familie vaak voor een begrafenis en niet voor een crematie. Als begrafenisondernemer Monuta Herma Pijfers kan ik een uitvaart regelen in de plaatsen Noordwijk, Voorhout, Warmond, Sassenheim, Roelofarendsveen, Kaag, Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg ZH, Hoogmade, Oud Ade, Rijpwetering, Nieuwe Wetering en Oude Wetering.

 

Neem contact op om een begrafenis te regelen

Diverse begraafplaatsen in de regio

In de vele plaatsen waar ik werkzaam ben, zijn evenveel begraafplaatsen. Soms zijn deze verbonden aan een kerk. In dat geval kan de parochie voorwaarden stellen om hier begraven te mogen worden. U moet dan bijvoorbeeld parochielid zijn. Ik help u graag om uit te zoeken wat er mogelijk is. Voor een begrafenis kom ik onder meer op de volgende locaties:

 • Begraafplaats Petrus- en Mariakerk in Roelofarendsveen;
 • Algemene begraafplaats Blekerij in Katwijk aan den Rijn;
 • Gemeentelijke begraafplaats Duinrust in Katwijk aan Zee;
 • Rooms-katholieke Begraafplaats in Katwijk aan Zee;
 • Gemeentelijke begraafplaats Valkenburg in Valkenburg;
 • Algemene Begraafplaats in Rijnsburg;
 • Algemene Begraafplaats in Noordwijk
 • Katholieke Begraafplaats in Noordwijk;
 • Begraafplaats Dorpskerk in Sassenheim;
 • Rooms-katholieke begraafplaats Pancratius in Sassenheim;
 • Algemene Begraafplaats Rhijnhof in Leiden.

Particulier graf: een eigen plek

Deze optie is het meest populair in de plaatsen waar ik werk, zoals Katwijk, Noordwijk, Sassenheim en Roelofarendsveen. Een particulier graf huurt u voor een bepaald aantal jaar. Dit kunt u altijd nog verlengen. Pas daarna mag het graf geruimd worden. U mag zelf bepalen of u een graf voor één persoon, één stel of één familie wilt. Vaak mag u de plek ook zelf uitkiezen. Dit is echter afhankelijk van de regels van uw begraafplaats. U kunt mij altijd om advies vragen.

Algemeen graf: geen grafrechten

Heeft u wat minder geld te besteden? Dan is een algemeen graf een voordelige keuze. U betaalt geen grafrechten en vaak mag u ook geen grafsteen laten plaatsen. Dit bespaart weliswaar kosten voor de begrafenis, maar u heeft veel minder mogelijkheden. Zo mag u niet bepalen waar het graf ligt of wie hier nog meer begraven worden. Ook wordt het graf doorgaans na tien of vijftien jaar geruimd en is verlengen niet mogelijk.

Vriendelijk, zakelijke begeleiding. Attente terugkoppeling. Klantvriendelijk en dienstverlenend.” - mevrouw Dersjant

Natuurbegraven is de nieuwste trend

Nieuw is de mogelijkheid om begraven te worden in de natuur. Om die reden zijn er nog maar weinig natuurbegraafplaatsen in ons land, maar dit aantal neemt wel toe. Steeds meer mensen vinden het een mooi idee om ergens in de natuur begraven te worden. Bijkomend voordeel is dat u niets voor het onderhoud hoeft te regelen. Bovendien koopt u de grafrechten eenmalig af. Wilt u meer weten? Ik vertel u graag meer over de mogelijkheden van een begrafenis in de natuur.

Over de kosten voor een begrafenis

Veel nabestaanden vinden het niet prettig om te vragen naar de kosten voor een begrafenis in Katwijk, Noordwijk, Roelofarendsveen en omgeving. Dat snap ik enerzijds wel. Anderzijds vind ik het ook belangrijk dat u weet waar u aan toe bent, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Daarom stel ik altijd een voorlopige begroting op, die u ook van mij krijgt.

Duurder dan een crematie

Het is goed om te weten dat de kosten van een begrafenis doorgaans hoger zijn dan bij een crematie. U betaalt nu namelijk grafrechten voor het graf. Ook zult u een grafsteen moeten laten plaatsen.

Grafkosten in Katwijk, Noordwijk, Sassenheim en omgeving

Wilt u weten wat de grafkosten in uw gemeente zijn? Dan kunt u dit opzoeken met de Monuta grafkostenmeter gebruiken. Hiermee krijgt u een indicatie van de kosten in Katwijk, Noordwijk en andere gemeenten.

Wat kan ik voor u doen?

Bij een begrafenis moet regelen in Katwijk, Noordwijk, Sassenheim, Kaag of elders komt meer kijken dan u misschien denkt. Ik help u graag. Met mijn kennis van de regio kan ik van praktisch advies voorzien en veel voor u regelen. Wilt u meer weten? Neemt u dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Waarom Monuta Herma Pijfers?

 • Afscheid nemen doen we samen
 • Oprechte betrokkenheid
 • Open, helder en informeel contact
 • Aandacht voor detail
 • Zorgvuldig en zorgzaam

Werkgebied

Abbenes, Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Warmond, Sassenheim, Roelofarendsveen, Kaag, Buitenkaag, Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg ZH, Hoogmade, Oud Ade, Rijpwetering, Nieuwe Wetering en Oude Wetering.