Crematie regelen in Katwijk, Noordwijk, Sassenheim en omstreken

Als Monuta Herma Pijfers kan ik voor u een crematie regelen in Katwijk, Noordwijk, Sassenheim, Roelofarendsveen of een van de andere plaatsen waar ik werkzaam ben. Dankzij mijn achtergrond in de evenementenbranche zorg ik ervoor dat iedere uitvaart goed is verzorgd. Ik denk aan alle details en zorg ervoor dat uw wensen mogelijk worden. Daarbij vind ik het belangrijk dat ik nabestaanden rust kan meegeven. En het vertrouwen dat we samen invulling kunnen geven aan een gedenkwaardig afscheid.

 

Neem contact op om een crematie te regelen

Diverse crematorium in de regio

In de Duin- en Bollenstreek en omgeving zijn diverse crematoria waar ik een crematie kan regelen. Crematorium Rhijnhof in Leiden beschikt bijvoorbeeld over diverse mogelijkheden voor een afscheidsdienst. Ook zijn er meerdere mogelijkheden voor asbestemming, waaronder een eigen strooiveld rondom de begraafplaats. Andere crematoria zijn onder meer:

 • Crematorium Alphen aan den Rijn in Alphen aan den Rijn;
 • Crematorium Rhijnhof in Leiden;
 • Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer in Haarlemmermeer;
 • Crematorium Westerhuis in Drieveld;
 • Crematorium Duin- en Bollenstreek, Lisse.

Over de crematieplechtigheid

Het ligt voor de hand om de afscheidsdienst voor de crematie te laten plaatsvinden in de aula van het crematorium. Maar dat hoeft niet. U kunt ook kiezen voor een andere locatie, waar we bijvoorbeeld met de kist naar binnen mogen. Dit kan een uitvaartcentrum zijn, maar ook een restaurant, hotel of strandclub in bijvoorbeeld Katwijk, Noordwijk of Sassenheim. Hier heeft u doorgaans meer tijd en ruimte om afscheid te nemen. Voor een crematie in een crematorium wordt doorgaans drie kwartier uitgetrokken voor de dienst en drie kwartier voor de condoleance. Op verzoek kunt u meer tijd reserveren. Dit kan ik uiteraard voor u regelen.

Begeleid uw dierbare tot aan het eind

Wanneer u dat wilt, mag u uw dierbare begeleiden tot aan de ovenruimte voor de crematie. Het kan prettig zijn om tot het laatste moment bij uw dierbare te zijn. Wel wil ik u meegeven dat dit ook een heftige en emotionele aangelegenheid kan zijn. Toch kan het helpen bij het verwerken van uw verlies. De keuze is aan u, maar ik voorzie u ook graag van advies.

Herma P. heeft alles zo goed geregeld. Ze denkt aan alles. Ze heeft de juiste stem om te spreken tijdens de plechtigheid en ook om je te kalmeren, als je zenuwachtig bent.” – mevrouw Polak

Een maand na de crematie

De crematie vindt doorgaans direct na de dienst plaats. Een medewerker van het crematorium verzamelt de as in een asbus. Die moet vervolgens minimaal een maand in een algemene nis staan. U ontvangt een brief wanneer u de as mag komen ophalen. De wet schrijft voor dat er een wettelijke bezinningsperiode is van minimaal een maand. In die tijd mag u de as niet bezoeken, maar kunt u wel bedenken wat u met de as wilt gaan doen.

Verstrooiing van de as

Wilt u de as (laten) verstrooien, dan mag u hiervoor zelf een locatie kiezen. Veel crematoria en begraafplaatsen beschikken over een speciaal hiervoor aangewezen strooiveld. Ook kan de as op verzoek op de Noordzee verstrooid worden. Heeft u zelf een specifieke locatie in gedachten? Dan mag u hier de as na de crematie verstrooien, mits u toestemming heeft van de landeigenaar.

Bijzetten as in een graf

Vrijwel alle begraafplaatsen bieden de mogelijkheden om een asbus of urn te laten bijzetten in een bestaand graf. Dit is bijvoorbeeld een optie als de ene partner kiest voor een crematie, maar de andere partner al begraven is.

Urnengraf

Een urn of asbus kan ook begraven worden. Het is afhankelijk van de begraafplaats of het crematorium wat er mogelijk is. Zo kan er soms wel en soms niet een gedenktegel of –teken geplaatst worden.

Urnenmuur of columbarium

In een urnenmuur of columbarium kunnen asbussen in een nis bewaard worden. Crematoria hebben hier vaak wel een mogelijkheid voor. Soms mag u nog een gedenktegel laten maken en is het mogelijk om bloemen neer te zetten. Dit verschilt per locatie.

Urn of assieraad

U kunt thuis in Katwijk, Noordwijk, Kaag of elders de as van uw dierbare bewaren. Daarvoor heeft u diverse opties:

 • U kunt de as binnen bewaren of in een speciale urn buiten.

 • Zijn er meerdere naasten die graag wat as willen bewaren? Dan kunt u kiezen voor het verdelen van de as in meerdere mini-urnen.
 • Verder zijn er mooie assieraden waarin u een symbolische hoeveelheid as kunt doen. Zo heeft u uw dierbare altijd bij u.
 • Tot slot zijn er glasobjecten en andere kunstvoorwerpen, waarin een kunstenaar as kan verwerken. Het lijkt alsof u dan een beeld of kunstwerk heeft staan, maar in werkelijkheid bewaart u hierin (een deel van) de as.

Wilt u voorbeelden zien van wat er mogelijk is? Kijkt u dan op Uitvaartwinkel.nl.

De persoonlijke begeleiding, flexibiliteit en ruimte voor invulling van onze wensen was buitengewoon prettig.” - dhr. Van der Lubbe

Over de kosten voor een crematie

U kunt een crematie zo duur maken als u zelf wilt. Nodigt u bijvoorbeeld veel gasten uit? Wilt u luxe hapjes, zoals sushi of een barbecue? Of gaat u voor een bijzondere locatie? Dan zijn de kosten voor de crematie relatief hoog. Hier vertel ik u graag meer over.

Goedkoper dan een begrafenis

Omdat u geen grafrechten of grafsteen hoeft te betalen, zijn de kosten voor een crematie lager dan bij een begrafenis. Ook kiezen veel mensen voor een goedkopere kist bij een crematie.

Wilt u meer informatie?

Zoals u leest, kan er in Katwijk, Noordwijk, Sassenheim, Roelofarendsveen en omgeving veel rondom een crematie. Ook zijn er diverse opties voor de asbestemming. En u kunt de kosten voor de crematie zo hoog maken als u zelf wilt. Over al deze zaken denk ik graag met u mee. Neemt u contact met mij op als u meer informatie wilt. Ik zal het afscheid regelen zoals u dat wilt.

Waarom Monuta Herma Pijfers?

 • Afscheid nemen doen we samen
 • Oprechte betrokkenheid
 • Open, helder en informeel contact
 • Aandacht voor detail
 • Zorgvuldig en zorgzaam

Werkgebied

Abbenes, Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Warmond, Sassenheim, Roelofarendsveen, Kaag, Buitenkaag, Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg ZH, Hoogmade, Oud Ade, Rijpwetering, Nieuwe Wetering en Oude Wetering.