De laatste reis

Ze was een reislustig type. Ook al was ze op leeftijd, elk jaar ging ze nog met haar vriendinnen op reis naar haar favoriete vakantieland Ierland. Mevrouw Van Buren overleed in haar stamhotel op haar vakantieadres, niet wetende dat ze dit keer haar laatste reis zou maken…

Repatriëring
Op een zonnige zaterdagochtend werd ik gebeld door de kinderen van mevrouw Van Buren. De vriendinnen van mevrouw Van Buren hadden contact opgenomen met de mededeling dat hun moeder plotseling was overleden op het vakantieadres. Ze wisten niet goed waar ze moesten beginnen. Ik hielp ze hier natuurlijk bij. De reisverzekering werd ingelicht en samen met onze gespecialiseerde afdeling bij Monuta zorgden we ervoor dat de repatriëring werd geregeld. Repatriëring betekent dat een persoon wordt teruggebracht naar het land van herkomst.

Passie voor reizen
Samen met de familie bereidde ik de uitvaart voor. We konden eerst nog geen datum plannen voor de uitvaart, dat hing af van wanneer het lichaam van mevrouw Van Buren werd vrij gegeven. Dit verschilt namelijk per land en situatie. Aan de andere kant hadden we hierdoor meer tijd om de uitvaart vorm te geven. Ik heb de wensen met de kinderen van mevrouw Van Buren besproken. Eén ding was zeker: haar passie voor reizen moest het thema worden.

Dit is waar haar hart lag. De cirkel is rond.”

Videoportret
Tien dagen na het overlijden komt mevrouw Van Buren in Nederland aan. Eindelijk kan de familie afscheid nemen. Al snel volgt de uitvaart en de uitvaartdienst is prachtig. Alle kinderen hebben samen een videoportret gemaakt van de reizen die hun moeder gemaakt heeft. De voorstelling eindigt met haar reizen naar het prachtige Ierland.

“De cirkel is rond”, vertelt de oudste dochter tot slot. “Mam hield zoveel van reizen. Ze is overleden op de plek waar haar hart lag en waar ze het liefste was. Het heeft zo moeten zijn. Het was haar laatste reis…”

Monuta heeft veel ervaring met repatriëring van overledenen naar alle landen van de wereld. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Monuta Hofrust via 0318 - 41 46 20 of kijk op www.monutahofrust.nl.