Wat u nog niet wist over de Bennekomse begraafplaats

In een grote tombe op de Bennekomse begraafplaats liggen de eigenaren van kasteel Hoekelum. En een bijzondere engel siert het graf van de familie Prins. Deze verhalen en meer zijn er te vertellen over de graven op deze prachtige oude begraafplaats. De Bennekomse begraafplaats heet dan ook niet voor niets ‘het stenen archief’.

Op zaterdag 12 mei leiden de Bennekommers Kees Heitink en Dolf van Kampen bezoekers rond over de begraafplaats. Kees en Dolf zijn beiden lid van de Werkgroep Behoud Begraafplaats, een werkgroep die zich al 25 jaar inzet voor het behoud van oude graven. Dat maakt dat zij de mooiste en indrukwekkendste verhalen kennen over de oude graven op de Bennekomse begraafplaats en over de mensen die er liggen. Tijdens de rondleiding vertellen zij hier dan ook graag over.

Herinneringen levend houden

Bettine; “Ik ben geboren en getogen in Bennekom en voel mij zeer betrokken. Het is mooi en belangrijk om herinneringen over deze zo’n mooie begraafplaats levend te houden en te steunen. Daarom hebben wij samen met de Werkgroep Behoud Begraafplaats deze rondleiding georganiseerd en doneren wij als Monuta Hofrust 5 euro, met een maximum van 500 euro, voor iedere bezoeker die op zaterdag 12 mei een rondleiding bijwoont”.

Graven van bekende Bennekommers

Er is ook een mogelijkheid om nog even zelf over de begraafplaats te lopen. Langs de mooie aangelegde paden ziet u vele prachtige en indrukwekkende graven. Ook kunt u de graven van de bekende Bennekommers Dick Ket en Boer Koekoek bezoeken. Ik nodig iedereen van harte uit!

Bettine van der Laan, Uitvaartverzorger Monuta Hofrust.