Wat komt er kijken bij een overlijden?

Wat komt er eigenlijk kijken bij het regelen van een uitvaart na het overlijden van een dierbare? Vanaf het melden van een overlijden, tot aan het moment van de uitvaart neemt de uitvaartverzorger de mogelijkheden en wensen met u door. 

Direct na een overlijden

U kunt als eerste de huisarts bellen. Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum wordt de arts door het personeel op de hoogte gesteld. Daarna kunt u de uitvaartverzorger bellen om het overlijden te melden. Zodat u de uitvaart kunt bespreken. U kunt alvast nagaan of er een verzekering is en of er uitvaartwensen bekend zijn. Ook is het belangrijk dat de rouwkaart zo snel mogelijk verstuurd kan worden. Hiervoor kunt u een adressenlijst samenstellen.

Keuzes bij het regelen van de uitvaart

Na het overlijden van een dierbare moeten er veel keuzes worden gemaakt. Zoals de keuze voor begraven of cremeren, de locatie, bloemen en vervoer. De uitvaartverzorger neemt in alle rust de mogelijkheden met u door, zodat deze samen met u kan zorgen voor een afscheid dat past bij zowel de overledene als de nabestaanden. U ziet in de afbeelding hieronder aan welke zaken u zoal kunt denken. 

Wij nemen de zorg uit handen

De uitvaartverzorger kan alles wat er komt kijken bij een uitvaart van A tot Z voor u regelen. Wilt u enkele zaken liever zelf regelen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Bespreek uw wensen gerust met de uitvaartverzorger.

Meer informatie?

Neemt u gerust vrijblijvend contact op. U kunt dag en nacht bellen om het overlijden te melden.

Neem contact op

Waarom Monuta Hofrust?

  • Uw wensen staan voor ons centraal
  • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
  • Wij kennen de lokale gebruiken en mogelijkheden
  • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart
  • Onze uitvaartverzorgers zijn oprecht betrokken

Werkgebied

Bennekom, Otterlo, Harskamp, Wekerom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Doorwerth, Heelsum, Heveadorp, Renkum, Wolfheze en Deelen