Wat betekenen bloemen voor u?

Voor de laatste keer verbonden zijn met elkaar: ieder stukje staat voor een gezinslid. Doordat je de lange grassprieten met de bloemstukjes verbindt, verbind je jezelf voor de laatste maal met elkaar ..... afscheid nemen.

Bloemen zijn vaak aanwezig bij een uitvaart of bij een begrafenis. Dit komt doordat bloemen een persoonlijke en warme indruk achterlaten. Daarnaast is het een mooie manier om uw medeleven te betuigen. Natuurlijk hoeft u niet altijd bloemen mee te nemen naar een uitvaart of begrafenis, maar dit wordt wel vaak gedaan. Er kunnen bloemen gegeven worden aan de nabestaanden, maar ook kan men bloemen meenemen voor op de kist van de overledene. De keuze voor de bloemsoort kan liggen bij de overledene, bijvoorbeeld zijn of haar favoriete bloem. Maar je kunt ook kijken welke bloemen het beste aansluiten bij de stijl van de uitvaart of bij de stijl van de overledene.

10 verschillende bloemen voor de uitvaart:

 1. Roos: de koningin van de bloemen, de roos, heeft meerdere betekenissen afhankelijk van de kleur:
  -Rood: liefde en respect
  -Wit: echte liefde, puur, waardigheid
  -Roze: geluk, dankbaarheid, zuiverheid
  -Oranje: verlangen, waardering, sympathie
  -Geel: intieme vriendschap, verbondenheid
 2. Tulp: het nationale symbool van Nederland. De bloem zegt ook ' ik bid voor je'. Een rode tulp straalt liefde en geloof uit, geel staat voor een stralende glimlach.
 3. Aronskelk: de maagd Maria is het Christelijke symbool van deze bloem.
 4. Vergeet-mij-nietje: de naam zegt het al, een bloem die je niet doet vergeten. Voor altijd ben ik in jouw gedachten, een teken van ware liefde en hoop.
 5. Lelie: een symbool voor hoop, deze bloem geeft aan dat iemand altijd in jouw gedachten zal blijven. In het algemeen staat de lelie voor zuiverheid, beminnelijkheid, vrouwelijkheid en reinheid.
 6. Orchidee: een mooie bloem die ook staat voor elegantie, vrouwelijkheid en schoonheid.
 7. Zonnebloem: een bloem die zich draait naar het licht, de kerkelijke betekenis hiervan is dat de bloem zich richt op God. Het staat symbool voor levenslust en bewondering.
 8. Amaryllis: straalt betoverende schoonheid uit. Een bloem die zegt 'ik ben trots op je'.
 9. Chrysant: een bloem die vriendschap over zich heen roept. In Japan is deze bloem een symbool van zon en licht, wat staat voor onsterfelijkheid.
 10. Madeliefje: een bloem die staat voor reinheid en maagdelijkheid.