Recensies

De uitvaart van mijn broer

Mijn broer woonde in Rijsbergen bij Amarant en overleed vrij plotseling. De uitvaart vond plaats in de instelling zelf. Vanaf het begin van de organisatie daarvan en tijdens deze heel goede uitvaartceremonie (geweldig georganiseerd door de mensen van Amarant) was Yvonne Jorissen steeds bescheiden op de achtergrond, maar heel betrokken en met duidelijke aanwijzingen aanwezig. Wij hebben dat als familie erg gewaardeerd, temeer daar een uitvaart in de naaste familie voor ons nieuw was en hulp dus in zo'n emotionele situatie welkom is. Die hulp was niet alleen formeel maar ook begripvol. Hartelijk dank, Yvonne. Charles Njiokiktjien en familie.

Uitvaart

Patricia is bij ons thuis op gesprek geweest om de uitvaartwensen van mijn man te bespreken. Na zijn overlijden heeft zij precies de uitvaart wensen van mijn man in uitvoering gebracht. Dat was heel fijn, ik hoefde niet nogmaals alles uit te gaan leggen. Bij het Huis van Afscheid heeft zij mij elke keer warm ontvangen en bij de crematie heeft zij mij bijgestaan wat ik als zeer prettig ervaarde. Ik vond ons nagesprek ook heel fijn. Patricia is een warme vrouw die precies weet wat haar vak inhoudt!

Warme begeleiding bij de uitvaart van mijn broer

Heel onverwacht hebben we afscheid moeten nemen van mijn bijzondere en kwetsbare broer. De ochtend na zijn overlijden hebben wij kennis gemaakt met Yvonne Jorissen. Vanaf het eerste moment was er een klik. Mijn broer woonde bij Amarant en dat vraagt toch wel een andere begeleiding doordat er ook gehandicapte bewoners bij zijn betrokken. Daar had Yvonne geen enkele moeite mee. Zij voelde alles haarfijn aan en heeft samen met ons een heel mooie afscheidsdienst voorbereid. We konden ons verhaal kwijt en zij begreep heel goed wat we wilden en wat we voelden. Gedurende de dagen voor de afscheidsdienst was Yvonne echt onze steun en toeverlaat. Na de afscheidsdienst hebben we haar dan ook gezegd dat het voelde alsof ze familie was geworden.

Perfect team

De dames hebben ons bijgestaan bij het overlijden van mijn vader, half februari. Yvonne was onze vraagbaak gedurende en tijdens de uitvaart en Patricia heeft ons geholpen met de uitvaart zelf. De rust die zij brengen, het ontzorgen, de professionaliteit, de vriendelijkheid in zo'n verdrietige tijd: een team om trots op te zijn. Ik zou dat ook iedereen aanraden om in zo'n emotionele periode Yvonne en Patricia te benaderen.

Warme professionele begeleiding

Patricia en Yvonne hebben ons bijgestaan na het plotseling overlijden van onze zoon. Zij deden dit met heel veel warmte en professionaliteit, aansluitend bij onze wensen en gevoelens. Aan alles werd gedacht en daarna goed geregeld. Het afscheid nemen in het afscheidshuis en de dienst in het crematorium zijn de eerste stappen geworden voor de verwerking van het verlies. We kijken terug op een mooie waardevolle herdenking, passend bij ons en onze zoon. Hartelijk dank, familie Wouters-Rijvers

Afscheid met een goed gevoel

Ik wil je hartelijk danken voor de begeleiding bij het afscheid van ons pa. Het was inderdaad een mooi en persoonlijk afscheid. Het is fijn dat je ons hier samen met Judith bij geholpen hebt, op een rustige, respectvolle manier. Ik kijk er met een goed gevoel op terug. Met vriendelijke groet, Clasien Mathijssen

Overlijden vader februari 2019

Wij hebben Patricia ervaren als een geweldige vrouw. Patricia heeft veel kennis van zaken en de gave om aan te voelen wat je wensen zijn. Ze denkt met je mee, geeft tips en advies. Daarnaast staat ze altijd voor je klaar. Vooral in een periode van veel verdriet is ze er voor je, wat juist dan zo belangrijk is. Dank je voor alles wat je voor ons hebt gedaan Patricia.

Patricia, een absolute topper in haar vak

14 maart 2018 is helaas mijn lieve vrouw Lianne op 44-jarige leeftijd overleden. Een vriendin van Lianne tipte ons over Patricia en samen met ouders en schoonouders volgde snel de kennismaking. Warm, scherp op de details, enorm meedenkend, kortom een ultieme vakvrouw ! Schroefvlinders voor op de kist die de kinderen konden beschilderen, troosthond Ruby die niet alleen door onze familie maar ook door vele bezoekers van de uitvaart als heel bijzonder werd ervaren. Bij alles wat we wilden en wat meestal niet standaard was (bv de rouwkaart en het volume van de muziek bij de uitvaart) heeft Patricia enorm geholpen ! Ook na de uitvaart heb ik nog een paar fijne contactmomenten gehad. Ik kan Patricia aan iedereen aanraden die in een dergelijke verdrietige situatie belandt !!! Nogmaals dank voor je geweldige begeleiding mede namens de familie. Sander Gerritsen

Hoe een intrieste dag draaglijk werd

In november 2018 moest ik helaas een beroep doen op een uitvaartonderneming nadat mijn echtgenote een ongelijke strijd veel te snel overleed. In heel korte tijd heb ik samen met mijn dochter veel beslissingen omtrent de uitvaart moeten nemen. Yvonne Jorissen heeft als afscheidsbegeleidster heel goed de weg aangevoeld hoe wij een persoonlijke invulling wilde geven aan de uitvaart. Daar waar nodig werd met ons meegedacht en alles wat vastgelegd moest werd meteen geregeld en vastgelegd. De dag(en) erna hadden wij nog veel werk op ons genomen en steeds was Yvonne als aanspreekpunt meteen bereikbaar voor antwoorden op onze vrqgen en wensen. Ik en mijn dochter kijken dan ook met een dankbaar gevoel terug op het verloop van de dag van de uitvaart. René

​Afscheid Mw. Ars-van de Pas

Mam overleed, toch nog plotseling, op 16 december in de namiddag. Eenmaal wat bekomen rees de vraag wie te vragen ons te helpen. Enkelen waren kort daarvoor bij een uitvaart aanwezig geweest die indruk had gemaakt. Na informeren beek de verzorging in handen geweest te zijn van Patricia van Vliet. Wij hebben contact gezocht en vanaf dat moment heeft Yvonne Jorissen, werkzaam bij Patricia, ervoor gezorgd dat het een mooi afscheid is geworden. Rustig en kordaat regelde zij, van begin tot eind, alles wat nodig was maar ook voelde zij goed aan wat passend was bij de mens die Mam was geweest en wat voor ons belangrijk was. Mam zou haar zeker hebben gemogen. "Een goed mens" zou ze zeggen. Mijn moeder zou hebben genoten van zoveel aandacht en warmte en vol lof zijn over hoe alles tot in de puntjes was geregeld. "Er is níks aan te verleggen", zou ze zeggen, "maar dan ook wérkelijk niks". Het idee van Yvonne, van dragers in mooie zwarte pakken en bijpassende hoeden, paste precies bij Mam. De dragers waren volledig ingespeeld op elkaar en hielden hun eigen kleine ceremonie. Onder bijna onhoorbare commando's werd op de millimeter nauwkeurig de kist geplaatst, namen ze hun hoed af en met een buiging namen ze afscheid van Mam. Alles met ingestudeerde precisie en heel respectvol. Indrukwekkend. Mijn moeder heeft vast met tranen in haar ogen naar hen liggen kijken. "Zo mooi en dat allemaal voor haar". Het lijkt achteraf bijna alsof het allemaal vanzelf is gegaan maar die indruk kan enkel bestaan daar waar ervaring en betrokkenheid de onderliggende kracht is.