Vijf redenen om nu al je uitvaartwensen vast te leggen

Mensen staan niet dagelijks stil bij hun uitvaart. Toch denk je er misschien wel eens over na. Om niet je nabestaanden met vragen achter te laten is het verstandig alvast na te denken over je wensen. Wij zetten vijf redenen op een rij om nu alvast je uitvaartwensen vast te leggen. 

 1. Het geeft je rust
  Alleen jij weet hoe je uitvaart eruit zou moeten zien. Het vastleggen van je wensen geeft rust, want zo weet je dat je afscheid wordt vormgegeven zoals jij dit wenst.
   
 2. Het helpt je dierbaren bij het afscheid nemen
  Afscheid nemen kan maar één keer. Voor nabestaanden is het daarom belangrijk dat zij zeker weten dat zij het afscheid vormgeven zoals jij dat mooi zou hebben gevonden. Door niet te hoeven twijfelen over het nemen van beslissingen, kunnen ze zich echt richten op het afscheid nemen.
   
 3. Jouw wensen zijn altijd passend bij wie jij op dat moment bent
  De wensen die je tien jaar geleden had, zijn nu misschien alweer veranderd. En de wensen die je nu hebt, kunnen over tien jaar ook weer anders zijn. Als je je wensen vastlegt en regelmatig doorneemt, zijn ze altijd passend. Je kunt je wensen dan ook wijzigen wanneer je dat wilt.
   
 4. Een uitvaartverzorger kent de lokale mogelijkheden
  Het bespreken van jouw wensen met een lokale uitvaartverzorger, maakt dat je meer te weten krijgt over de mogelijkheden in jouw regio. Denk aan een aparte locatie voor opbaring, condoleance en het afscheid. Maar ook aan een natuurbegraafplaats of andere invulling van de afscheidsdienst.
   
 5. De kosten zijn inzichtelijk
  Na het bespreken van je uitvaartwensen of het invullen ervan, zie je meteen een duidelijk overzicht van de kosten. Op deze manier weet je of je voldoende geld beschikbaar hebt of voldoende verzekerd bent. Zo weet je zeker dat je je nabestaanden niet met onverwachte kosten achterlaat.

Meer weten of je uitvaartwensen nu al online vastleggen?
Laat je inspireren over de mogelijkheden rond een uitvaart, of leg je uitvaartwensen direct online vast. Bij Monuta kan dit eenvoudig en kosteloos, ook als je ergens anders verzekerd bent. Je kunt per onderdeel van de uitvaart aangeven wat jouw wensen zijn. Denk aan bloemen, rouwvervoer, catering of de locatie.

Terug naar overzicht