Onderzoek: hoe ziet men de eigen uitvaart het liefst?

Om als uitvaartverzorger beter in te kunnen spelen op de behoefte rondom de mogelijkheden van een uitvaart, voerde Monuta een onderzoek uit. Hoe zien Nederlanders vanaf 45 jaar hun eigen uitvaart het liefst? En verschilt dit ten opzichte van de jongeren in de leeftijdscategorie van 16 tot en met 35 jaar?

Uit het onderzoek blijkt dat ruim 60% van de Nederlanders vanaf 45 jaar wel eens heeft nagedacht over de invulling van de eigen uitvaart. Hierbij is het belangrijk om deze wensen ook vast te leggen, zodat de nabestaanden weten wat hun dierbare had gewild. Toch heeft nog geen derde van de respondenten zijn of haar wensen vastgelegd of besproken. Wel geeft een op de vijf respondenten aan hier serieus over nagedacht te hebben of het een interessant idee te vinden.

Degene die zijn of haar wensen wel heeft besproken, heeft vooral aangegeven of de keuze gaat naar begraven of cremeren en naar welke muziek de voorkeur uit gaat. Toch komen nabestaanden voor nog veel meer keuzes te staan wanneer een dierbare overlijdt. En door hen wordt het vaak lastig gevonden om dan de juiste beslissing te nemen.

Lees alle onderzoeksresultaten in het nieuwsbericht.