Praktische zaken

Naast het bespreken van de wensen voor de uitvaart, moeten nabestaanden na het overlijden van hun dierbare ook praktische zaken regelen. Het is fijn als u ook deze zaken van tevoren met uw dierbare kunt doornemen. Zo kunt u met elkaar afstemmen wat te doen.

 • Online vastleggen

  Doorloop de verschillende onderdelen van de uitvaart en bekijk per onderdeel wat de mogelijkheden zijn. U kunt uw persoonlijke wensen vrijblijvend invullen en opslaan. Wilt u graag uw wensen bewaren, dan kunt u ze naar uzelf en zelfs naar uw nabestaanden mailen.

  Bekijk
 • Bespreken tijdens voorregeling

  Vindt u of uw dierbare het lastig om met elkaar de invulling van de uitvaart te bespreken, vraag dan een uitvaartverzorger om een gesprek. Samen neemt u de mogelijkheden en wensen rondom een uitvaart door en de uitvaartverzorger zet ze voor u op papier.

  Bekijk
 • Op papier zetten

  Vraag gratis het Monuta Uitvaartwensenformulier aan en schrijf uw uitvaartwensen op voor uw nabestaanden. U kunt uw wensen ook vrijblijvend registreren bij Monuta en ze op ieder gewenst moment opvragen en wijzigen.

  Bekijk
 • Praktische nazorg

  Bij praktische zaken kunt u denken aan bankzaken, aan het inkomen dat stopt en aan zaken rondom het pensioen. Ook is het bespreken van de erfenis van belang. En hoe zit het met de woning? 

  Bekijk
 • Sociale media

  Eerder schonken we al aandacht aan de accounts van overleden dierbaren op sociale media. Bespreek op welke sociale media uw dierbare actief is en wat er met de accounts moet gebeuren na het overlijden.

  Bekijk
 • Opzegdienst

  Met de Opzegdienst van Monuta geeft u een overlijden in één keer door aan verschillende instanties. Vaak heeft u als nabestaande nog recht op teruggave van abonnementsgeld. Monuta Opzegdienst vraagt dit automatisch voor u aan.

  Bekijk