Uitvaartwensen financieren

Het is fijn wanneer u als nabestaande weet wat de uitvaartwensen van uw dierbare zijn. Maar het is ook belangrijk dat u bespreekt hoe u deze wensen kunt financieren. Heeft uw dierbare bijvoorbeeld gespaard voor de uitvaart of een uitvaartverzekering afgesloten?

Bij een (naderend) overlijden van een dierbare denken veel mensen ook ineens na over hun eigen situatie. Hoe zit het met uw eigen wensen en de kosten die daarbij horen? Uit onderzoek blijkt namelijk dat drie op de tien Nederlanders de uitvaartkosten niet zelf kan betalen.

Om te weten met welk bedrag u rekening moet houden voor uw wensen, kunt u via de uitvaartkostenmeter een globale inschatting maken van de kosten.

Naar uitvaartkostenmeter

Uitvaartverzekering

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van persoonlijke wensen. Gemiddeld kost een uitvaart al gauw tussen de € 6.500,- en € 11.000,-. Het gaat vaak om grote bedragen die niet iedereen direct kan betalen. Er zijn daarom verschillende mogelijkheden om een uitvaart te bekostigen. Zo kunt u ervoor kiezen om de kosten voor een uitvaart te verzekeren met een uitvaartverzekering.

Met een Monuta uitvaartverzekering regelt u uw uitvaart zoals u dat wilt en blijven uw nabestaanden niet achter met onverwachte kosten.

Ontdek de beste uitvaartverzekering voor úw wensen

Wilt u liever persoonlijk met een van onze medewerkers praten over uitvaartkosten en een uitvaartverzekering? Wij helpen u graag. U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 - 02 22 92. Ook kunt u terecht bij uw eigen adviseur of een adviseur bij u in de buurt.

Vind een adviseur bij u in de buurt

Advies

Vindt u het lastig om te bepalen wat mogelijk is rondom een uitvaart? Wilt u graag weten welke kosten uw wensen met zich meebrengen en hoe u deze het beste kunt financieren? Ga dan in gesprek met een van onze adviseurs.

U kunt uiteraard telefonisch informatie opvragen, maar u kunt ook een persoonlijk gesprek met uw adviseur voeren. Bij een persoonlijk advies gaat u naar de adviseur toe of komt deze bij u thuis. Sommige adviseurs geven uitvaartadvies op afstand. U neemt dan plaats achter een laptop, pc of tablet met internetaansluiting en u heeft telefonisch contact met uw adviseur. In alle gevallen doorloopt u samen de stappen rondom een uitvaart en bespreekt u uw wensen, risico’s en mogelijkheden om zo tot een passend advies te komen.

Wilt u graag advies over uw uitvaartverzekering? Neem dan contact op met een adviseur bij u in de buurt.

Vind een adviseur bij u in de buurt