Even stilstaan bij jongeren en rouw

Even stilstaan bij jongeren en rouw

Omgaan met jongeren en kinderen die rouwen, dat vraagt speciale aandacht. Vanuit onze ervaring hebben we daarom deze website gemaakt om u als ouder, maar ook jongeren en kinderen zelf, te helpen bij de rouwverwerking. Monuta werkt hiervoor samen met rouwdeskundige Leoniek van der Maarel, gespecialiseerd in rouwverwerking bij jongeren.

U kunt zich bijvoorbeeld aanmelden voor een lezing bij een vestiging van Monuta bij u in de buurt, het e-book downloaden of het online seminar over dit thema terugkijken.

 

 • Online Seminar met Anita Witzier en Leoniek van der Maarel

  Online seminar

  Bekijk hier het online seminar over jongeren en rouw, gepresenteerd door Anita Witzier en rouwdeskundige Leoniek van der Maarel.
 • Rouwdeskundige

  Informatie en adviezen van rouwdeskundige Leoniek van der Maarel. Lees over het rouwproces en hoe u jongeren kunt ondersteunen hierin.
 • Lezingen

  Gratis lezingen door een rouwdeskundige bij een Monuta vestiging bij u in de buurt. Tijdens deze avonden kunt u ook zelf vragen stellen.
 • Herinneren

  Maak samen met uw kind een ster en plaats deze aan de Sterrenhemel. Zo kunt u samen herinneren en herdenken.
 • Wietroostmij

  Praten

  Praten met lotgenoten kan helpen. Lees op het forum ervaringen van anderen en deel uw eigen verhaal over het omgaan met jongeren en rouw.
 • Troosten

  Een overzicht van troostmiddelen die kunnen helpen in het ondersteunen van jongeren tijdens het rouwproces.