Uitvaartverzekering Natura

Met een uitvaartverzekering is uw klant verzekerd voor de kosten van de uitvaart. De Monuta Uitvaartverzekering natura bestaat uit twee delen: een vrij te besteden (minimaal € 4.500 en maximaal € 13.000) bedrag voor alle klantwensen en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger ter waarde van € 2.000. Zo worden de nabestaanden zowel financieel als emotioneel ontzorgd.

Wat doet een Monuta uitvaartverzorger?
Een uitvaartverzorger van Monuta helpt de nabestaanden met het regelen van de uitvaart en helpt hen met het maken van keuzes. Wanneer uw klant komt te overlijden regelt en begeleidt de uitvaartverzorger de volledige uitvaart naar de wensen van de klant en de nabestaanden, zodat de nabestaanden hier geen zorgen over hebben.

De uitvaartverzorger van Monuta zorgt onder andere voor:

  • het bespreken van de persoonlijke wensen van de overledene en nabestaanden voor een waardig afscheid;
  • het regelen van zaken rondom de uitvaart;
  • het geven van informatie over alle mogelijkheden rondom de uitvaart;
  • het begeleiden van de ceremonie op de dag van de uitvaart;
  • de aangifte van overlijden bij de gemeente.

Wat kan uw klant doen met het vrij te besteden bedrag?
Nabestaanden gebruiken het vrij te besteden bedrag om de uitvaart vorm te geven zoals uw klant of de nabestaanden dat willen. Een Monuta uitvaartverzorger adviseert de nabestaanden hoe zij een persoonlijk afscheid kunnen samenstellen. Zij kunnen het vrij te besteden bedrag bijvoorbeeld gebruiken voor: de kosten voor het begraven of cremeren, de laatste verzorging van de overledene, opbaring thuis of in een Monuta uitvaartcentrum, het rouwvervoer, de uitvaartkist, de bloemen, een urn of een grafmonument en de catering.

De kosten voor de uitvaart worden betaald vanuit het vrij te besteden bedrag op basis van declaraties.  Als na de uitvaart een deel van het vrij te besteden bedrag niet is gebruikt, dan bewaren wij het restant totdat de nabestaanden het kunnen declareren voor uitvaartgerelateerde kosten. Hierbij kunt u denken aan assierraden, onderhoud van een graf of een herdenking op een later tijdstip.

Waardevaste verzekering
De verzekering is waardevast. Dat betekent dat de dienstverlening van een Monuta uitvaartverzorger altijd gegarandeerd is, ongeacht de waarde en de prijzen op het moment van overlijden. Om dit te kunnen garanderen, indexeren wij de verzekering jaarlijks. Indexering betekent dat wij kijken naar de prijsontwikkeling van uitvaartdiensten en -producten. Daar passen wij de verzekering en de premie op aan.

Premie
Voor deze uitvaartverzekering betaalt uw klant premie tot het overlijden van de verzekerde. Deze premie kunnen we jaarlijks aanpassen op basis van renteontwikkelingen. De premie kan dalen als de rente stijgt. De premie kan stijgen als de rente daalt. Als wij de nieuwe premie doorgeven aan u en uw klant, leggen we ook uit waarom deze is gewijzigd.

Kiezen voor een andere uitvaartondernemer
Deze verzekering bestaat uit de dienstverlening van een uitvaartverzorger van Monuta en een vrij te besteden bedrag. Wanneer de nabestaanden kiezen voor een andere uitvaartondernemer, vervallen de diensten van onze uitvaartverzorger. Het vrij te besteden bedrag is dan nog wel volledig beschikbaar voor de betaling van de uitvaartkosten op declaratiebasis.
 


Aanvullende informatie

Verzekeringskaart