Provisieverbod. Hoe nu verder?

Provisieverbod. Hoe nu verder?

Monuta snapt dat het provisieverbod onzekerheid met zich meebrengt. Toch biedt het u ook kansen. Hoe past u het provisieverbod in uw bedrijfsplan?

Om u te ondersteunen bij het inpassen van de wet- en regelgeving in uw organisatie, ontwikkelden wij een aantal praktische zaken. Deze helpen u bij het maken van strategische keuzes en het uitvoeren van acties. Zo kunt u zich nog beter voorbereiden op 'de nieuwe wereld' van BGFO 3. Uiteraard blijven wij continu nieuwe middelen ontwikkelen.

NIEUW: Korte film met uitleg provisieverbod
Veel van uw (potentiële) klanten zijn mogelijk nog niet op de hoogte van het provisieverbod voor complexe verzekeringsproducten en uitvaartverzekeringen. Als gevolg van het verbod zullen uw klanten u rechtstreeks moeten gaan betalen voor uw advies of de bemiddeling. In deze korte film wordt deze verandering aan de consument uitgelegd. Daarnaast benoemen we hierin waarom het verstandig is u in te schakelen als hún financieel adviseur. U kunt de korte film hieronder bekijken en via deze link eenvoudig (zonder kosten) op uw eigen website plaatsen.

 

 

Monuta Adviesinstructie Uitvaartverzekeringen
De adviseur die zich bezighoudt met advisering over uitvaartverzekeringen, is verplicht een passend advies te geven. De adviseur dient er altijd voor te zorgen dat zijn advies aan de consument om een uitvaartverzekering af te sluiten, past bij de situatie van die betreffende consument. Om u daarbij te helpen hebben wij een adviesinstructie uitvaartverzekering opgesteld. Als u deze adviesinstructie toepast, voldoet u aan de regelgeving en geeft u invulling aan de zorgplicht. Daarnaast maakt het uw adviezen nog beter van kwaliteit.

 

Monuta Klantbeeld Uitvaartverzekeringen
Met het document Klantbeeld Uitvaartverzekeringen kunt u de onderbouwing van uw uitvaartadvies goed, snel en duidelijk vastleggen op slechts één A4-tje (een volledig klantprofiel is niet nodig). U kunt onder andere de behoeften en keuzes van de consument erin opnemen en laten ondertekenen. Het ondertekende Klantbeeld Uitvaartverzekeringen kan uitstekend opgenomen worden in het klantdossier zodat later nog steeds voor iedereen duidelijk is wat er is afgesproken.


Monuta Advieskostencalculator
Wat kost een advies aan consumenten over uitvaartverzekeringen? Met de Monuta Advieskostencalculator kunt u eenvoudig en snel uw kosten berekenen.


Uitvaart in abonnement
Gaat u starten of werkt u al met een abonnement voor uw relaties? Dan is het raadzaam om hierin ook uitvaartverzekeringen op te nemen. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van mogelijke producten, diensten en services die u kunt opnemen in uw abonnement.


Uw toegevoegde waarde
Over het algemeen heeft uw klant geen idee welke werkzaamheden u allemaal verricht om een goed (uitvaart)verzekeringsadvies te kunnen geven. Voor u als intermediair is het belangrijk dat u uw toegevoegde waarde toont aan uw klanten. Vertel daarom duidelijk wat u allemaal voor hen doet en wees daar transparant over. Ter inspiratie hebben wij eenoverzicht gemaakt van de verschillende werkzaamheden die bij een compleet (uitvaart)verzekeringsadvies worden uitgevoerd.


Factsheet Factoring
U kunt ervoor kiezen om zelf de vergoeding voor uw advisering bij de consument te incasseren, maar u kunt de incasso ook uit uitbesteden. Van drie bedrijven hebben wij een overzicht gemaakt van onder andere de voordelen, (on)mogelijkheden en kostenopbouw. Zo geven wij u meer inzicht in factoring en wat deze drie specifieke bedrijven voor u kunnen betekenen.


Shortlist Serviceproviders en Volmachten
Door de nieuwe wetgeving die de afgelopen jaren in overvloed op de verzekeringsbranche is afgevuurd, ontstaan er veel administratieve werkzaamheden. Verschillende serviceproviders en volmachten kunnen u op een breed gebied ondersteunen met bijvoorbeeld marketingwerkzaamheden, telefoonservice, toegang tot digitale klantdossiers, back- en midoffice activiteiten, opzetten abonnementensysteem of het incasseren van de directe beloning bij uw eindklant.
Shortlist_Serviceprogramma_2015

Wft actueel
Veel intermediairs hebben vragen over het provisieverbod, directe beloning en het zuivere marktmodel. Monuta heeft alle relevante vragen hieronder gebundeld in een gebruiksvriendelijk pdf-document.

Relevante vragen Wft


Veelgestelde vragen
Veel intermediairs hebben vragen over het provisieverbod en directe beloning. Monuta heeft alle relevante vragen gebundeld in een gebruiksvriendelijk pdf-document.


Praktijkverhalen
Hoe gaan uw collega intermediairs om met het provisieverbod? Lees hun praktijkverhalen en oplossingsrichtingen voor het inpassen van het provisieverbod in hun businessplan.


Nog geen intermediair bij Monuta?
Neem contact op met onze medewerkers van Intermediair Support voor een afspraak via telefoonnummer 055 - 539 11 30 of mail naar intermediairsupport@monuta.nl.