Overslaan en naar de inhoud gaan
Wat is het Team Bijzondere Uitvaarten?

Monuta heeft het Team Bijzondere Uitvaarten in het leven geroepen voor uitvaarten waar bepaalde specialistische kennis nodig is. Hierbij kan het gaan om een uitvaarten met media belangstelling, een uitvaart met protocol en ceremonieel of grote en complexe uitvaarten.  Het Team Bijzondere Uitvaarten bestaat uit medewerkers die door het hele land ingezet kunnen worden.  Zij hebben door training en ervaring kennis opgedaan om bijzondere uitvaarten te verzorgen. 

Wat is een uitvaart met militaire eer?

Medewerkers van Defensie hebben een bijzondere status in Nederland. Nabestaanden van een militair kiezen daarom steeds vaker voor een uitvaart met (beperkte) militaire eer wanneer hun dierbare sneuvelt tijdens actieve dienst. Om deze nabestaanden goed voor te lichten, is specifieke kennis nodig. Team Bijzondere Uitvaarten van Monuta heeft deze kennis in huis en helpt u hier graag bij.

Wat is een veteranenuitvaart?

Veteranen hebben een bijzondere status in Nederland. Ze hebben zich ingezet in dienst van de vrede en leverden zo een belangrijke bijdrage aan onze vrijheid. Om hier recht aan te doen, bevat de veteranenuitvaart de bijzondere elementen die te maken hebben met dit verleden. Team Bijzondere Uitvaarten heeft alle kennis en deskundigheid voor het verzorgen van uitvaarten van militairen en veteranen. Wij zijn bekend met verschillende protocollen, ceremonieel en onderscheidingen.