Veelgestelde vragen Monuta Ontzorgt

Wat kan een Saar voor mij doen?

Een Saar helpt bij lichte huishoudelijke taken. U kunt hierbij denken aan het wassen van kleding, de afwas doen of boodschappen. Ook kunt u samen een rondje fietsen of een spelletje doen. Een Saar levert geen medische zorg, maar kan wel gespecialiseerde thuiszorg inschakelen.

Hoe zie ik of er een Saar bij mij in de buurt is?

Op de website van Saar aan Huis vindt u de vestigingen. Mocht er geen vestiging bij u in de buurt zijn dan kunt u contact opnemen met Saar aan Huis. Samen kunt u dan kijken wat u voor elkaar kunt betekenen. 

Hoe kan ik thuiszorg van Saar aan Huis aanvragen?

Samen met Saar aan Huis gaat u in gesprek om erachter te komen welke zorgbehoefte er is en op welke dagen. Dit gebeurt tijdens een kennismakingsgesprek, waarna gekeken wordt welke Saar het beste bij uw persoonlijke situatie past. Via het contactformulier op de website van Saar aan Huis kunt u direct contact opnemen. 

Kan ik mijn Saar ook betalen vanuit een Persoonsgebonden budget?

Het is in de meeste gevallen mogelijk om vanuit de WMO of de Wet Langdurige Zorg (WLZ) de kosten te betalen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Saar aan Huis. Zij denken graag met u mee over de mogelijkheden.