Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
November 2 Remember
"2 november, de dag waarop we samen onze overleden dierbaren gaan herinneren"
Tim Knol

Heeft u een dierbare die u graag wilt herdenken? Doe dit dan samen tijdens November 2 Remember. Een speciale avond waar we de herinnering aan onze dierbaren levend houden. Dit jaar hebben we singer-songwriter Tim Knol gevraagd om speciaal voor deze avond een herinneringslied te schrijven.

Op 2 november om 20.00 uur gaat dit lied in première tijdens de 27 herinneringsavonden in heel Nederland en op Monuta's YouTube, Facebook en Instagram.

Inspireer Tim Knol
met uw verhaal

De inspiratie voor de songtekst van het herinneringslied komt uit de verhalen die mensen zelf insturen. Tim is heel benieuwd hoe mensen hun dierbaren herinneren. Heeft u een herinnering die u wilt delen? Schrijf uw verhaal dan op. En laat het weten. Misschien nodigt Tim u uit om samen aan het herinneringslied te werken. Het lied is op 2 november voor het eerst voor iedereen te beluisteren op YouTube, Facebook, Instagram.  En tijdens de speciale herinneringsavond van Monuta bij u in de buurt.

Tim heeft alle verhalen ontvangen en is al druk bezig met het schrijven van het lied.  Het is niet meer mogelijk om een verhaal in te sturen. 

 

27 herinneringsavonden
in heel Nederland

De speciale herinneringsavonden van Monuta vinden plaats op 2 november vanaf 18.30  uur. U bent van harte welkom. De avonden staan in het teken van troost, licht en herdenken. Naast de première van het herinneringslied door Tim Knol is er een namenlezing, een lichtjespad en een lokale invulling met onder andere muziek. Aanmelden kan vanaf 3 oktober.

Thuis
samen herinneren

Natuurlijk is het ook mogelijk om thuis een moment van herinneren te creëren. Het herinneringslied is namelijk voor iedereen te beluisteren. Na de première staat het live op de YouTube, Instagram en Facebook accounts van Monuta. Is de herinneringsavond bij u in de buurt vol of kunt u er niet bij zijn? Dan heeft u alsnog de mogelijkheid om gezamenlijk uw dierbare te herinneren. Houd onze social media kanalen in de gaten.

Uiteten in
een sterrenrestaurant

Samen met mijn broer en onze partners, gaan we al sinds 2007 elk jaar naar een sterrenrestaurant op de verjaardag van mijn moeder. En weet je wie er betaalt? Mijn moeder! Wij hebben een ervenrekening opengelaten waar wij dit luxe uitje van betalen. Dit hebben wij met mijn moeder afgesproken vlak voor haar overlijden. Ik ben trots op onze manier van herinneren.

Ze hield meer
van dieren

Ik ben al vroeg op de boerderij. De zon staat nog laag. Ik adem diep in en kijk om me heen. Wat is dat toch met die oude boerderijen? Het is alsof je de warme sfeer van vroeger voelt, een sfeer die je omarmt. “Ze hield enorm van de natuur. De boerderij was haar wereld”, legt haar man aan me uit. Misschien voel ik dat. “Om eerlijk te zijn”, vertrouwt hij mij toe met een warme lach op zijn gezicht, “hield ze meer van dieren en de natuur dan van mensen”.

Warm
met een groot hart

De zon kruipt om het hoekje van het keukenraam. Ik neem een slok koffie en kijk naar de mensen om me heen. Ik voel en merk aan alles hoeveel Mara voor haar naasten heeft betekend terwijl we haar afscheid bespreken. “Ze gaf ons allemaal het liefst zoveel mogelijk aandacht en liefde”, bevestigt haar schoondochter mijn gevoel met een glimlach op haar gezicht. “Niet alleen ons”, voegt haar zoon toe, “ook vrienden, kennissen, zelfs haar dieren, want die waren ook heel belangrijk voor haar.” Mara leefde haar leven om liefde te geven. Ze was een warme vrouw met een enorm groot hart.