Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
open dag capelle

Open dag 18 juni
Capelle aan den IJssel

Kom naar de
open dag

Monuta Monique Maurik in Capelle aan den IJssel organiseert op 18 juni van 10.30 tot 15.00 uur een open dag in haar compleet nieuwe uitvaartcentrum: Afscheidshuis aan den IJssel. Geïnteresseerden zijn van harte welkom aan de Kompasstraat 26B in Capelle aan den IJssel. “Dit afscheidshuis laat zien dat afscheid nemen ook anders kan”, vertelt Monique Maurik, uitvaartverzorger. “Kan niet bestaat niet. In ons afscheidshuis is alles mogelijk. U mag zich hier ‘thuis voelen’.”

18 juni officiële opening

Afscheidshuis aan de IJssel is letterlijk gevestigd aan de IJsseldijk. Vanuit de twee grote rouwkamers en de mooie spreekkamer kijkt u uit over de dijk. In het afscheidshuis bevinden zich daarnaast een verzorgingsruimte, keuken, kantoor, een bar en de huiskamer waar het afscheid kan plaatsvinden. Op de manier zoals de nabestaanden dit willen.

Monique: “Ons afscheidshuis is een huiselijk pand. Op de bar staat altijd vers fruit en de familie kan er een glaasje water drinken of een echt Rotterdams bakkie krijgen. Dat ons kantoor ook in het pand is gevestigd en we elkaar kunnen treffen in de huiskamer, is prettig voor iedereen. Dit maakt dat we dicht bij de familie zijn en ze ons direct kunnen benaderen bij vragen. Alles komt samen in het afscheidshuis. Zo bespreken we met de familie in de spreekkamer het afscheid, mogen de naasten helpen bij het verzorgen van hun dierbare in de verzorgingskamer en kunnen ze met elkaar samenzijn in de 24-uurskamer. In de huiskamer kan de familie het afscheid organiseren op een manier zoals ze zelf willen. Er is geen standaard opstelling, waardoor de kist te plaatsen is waar deze goed voelt. Hierdoor kunnen nabestaanden hun dierbare echt onderdeel laten zijn van de afscheidsdienst. Daarnaast zijn de katheder en het beeldscherm verplaatsbaar en kunnen ze voor een intiem samenzijn ook in de 24-uurskamer worden gezet. Vanuit de keuken zorgen wij voor verse broodjes, maar uiteraard is alles op het gebied van catering mogelijk. We bewegen mee met wat de familie wil. Want we snappen dat ons afscheidshuis geen echt thuis voor ze is, maar we vinden het wel belangrijk dat Afscheidshuis aan de IJssel voelt als thuiskomen.”

Programma
open dag

Op  zaterdag 18 juni bent u tussen 10.30 en 15.00 uur van harte welkom in ons afscheidshuis. Voor deze dag geldt een vrije inloop. Hieronder leest u meer over ons programma. 

10.30 uurOfficiële opening
10.45 uur1e presentatie 'Gaan zoals je bent'
11.30 uur1e rondleiding afscheidshuis
12.30 uur2e presentatie Partiar 'Een levenseinde zonder zorgen'
13.30 uur2e rondleiding afscheidshuis
15.00 uurEinde open dag
Afbeelding
open dag capelle

Meld u aan voor
de open dag

U kunt zich direct aanmelden voor de open dag via het formulier op deze pagina. Wilt u graag uw wensen vrijblijvend bespreken tijdens deze open dag?  U kunt dit direct aangeven in het formulier zodat onze uitvaartverzorger hier rekening mee houdt en tijd voor u reserveert. 

Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail. Wij zien u graag op 18 juni! 

Aanhef
Wilt u een kosteloos uitvaartwensengesprek?
Wilt u een check op uw Monuta uitvaartpolis of deze nog bij uw wensen past?