Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
waldhof

Open dag 24 september
Monuta Wâldhôf

Kom naar de
open dag

Monuta Crematorium en Uitvaartcentrum Wâldhôf organiseert op zaterdag 24 september van 10.30 tot 15.00 uur een open dag in het vernieuwde crematorium en uitvaartcentrum. Geïnteresseerden zijn van harte welkom aan de Rydwei 3 in Opeinde.

24 september officiële opening

“Afgelopen periode ondergingen onze ovenruimte en verzorgingsruimte een ware metamorfose. Deze ruimtes waren nog klinisch en strak, terwijl we graag een sfeervolle en huiselijke uitstraling willen bieden”, vertelt locatiemanager Astrid Bethlemen. “We hebben nu een elektrische oven die volledig draait op zonnepanelen en minder uitstoot geeft. Dit is de eerste duurzame oven in Friesland. Dat is iets waar wij erg trots op zijn! Daarnaast verkort een elektrische oven het crematieproces, wat maakt dat nabestaanden vaak direct na de afscheidsdienst al bij de invoer van de kist aanwezig kunnen zijn. Met een knop op de afstandsbediening is het mogelijk dat nabestaanden die bij de invoer aanwezig zijn, zelf bepalen wanneer het crematieproces start. De ruimte waarin ze verblijven bij de oven is heel klantvriendelijke. Met sfeervol behang, twee banken en mooie verlichting. Dit geldt ook voor de verzorgingsruimte die is opgeknapt. Deze was kil en steriel en is nu heel warm aangekleed en toegankelijk.” In 2018 werd de kleine aula, de Smelle ie, bij het uitvaartcentrum gebouwd. Net als de aula voor een groter gezelschap, de Wide ie, heeft ook deze een warme en sfeervolle uitstraling. “De Wide ie” beschikt daarbij over nieuwe geluidsapparatuur. Nabestaanden kunnen via een programma vanuit huis zelf de afscheidsdienst vormgeven met eigen foto’s en filmpjes. Ook biedt de Wide ie de mogelijkheid om uitvaarten live te streamen. De medewerker die de plechtigheid en livestream verzorgt in de aula, kan wisselen tussen drie camerabeelden en in- en uitzoomen. Zo voelt het vanuit huis bijna of je echt bij de afscheidsdienst aanwezig bent. Onze vijf 24-uursopbaarkamers dragen allemaal de naam van een gebied in onze omgeving. Deze naam hebben we als thema doorgevoerd in de kamers. Het zijn ruimtes die prettig aanvoelen. Wat ook als prettig wordt ervaren is de centrale hal waar nabestaanden rustig koffie kunnen drinken en andere families kunnen ontmoeten als ze dit willen. Toch worden ook de 24-uursopbaarkamers volgend jaar aangepakt. We trekken de sfeervolle stijl van de pas opgeknapte ruimtes door.”

Programma
open dag

Op  zaterdag 24 september bent u tussen 10.30 en 15.00 uur van harte welkom in ons vernieuwde crematorium en uitvaartcentrum. Onze uitvaartverzorgers laten u graag ons pand en de faciliteiten zien tijdens een rondleiding. Voor deze dag geldt een vrije inloop. Hieronder leest u meer over ons programma. 

10.30 uurOfficiële opening
10.45 uur1e presentatie 'Gaan zoals je bent'
12.30 uur2e presentatie Partiar 'Een levenseinde zonder zorgen'
15.00 uurEinde open dag
Afbeelding
waldhof

Meld u aan
voor de open dag

U kunt zich direct aanmelden voor de open dag via het formulier op deze pagina. Wilt u graag uw wensen vrijblijvend bespreken tijdens deze open dag?  U kunt dit direct aangeven in het formulier zodat onze uitvaartverzorger hier rekening mee houdt en tijd voor u reserveert. 

Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail. Wij zien u graag op 24 september! 

Aanhef
Wilt u een kosteloos uitvaartwensengesprek?
Wilt u een check op uw Monuta uitvaartpolis of deze nog bij uw wensen past?