Aanvrager van het kwartaal

Ieder kwartaal stromen er tientallen mooie aanvragen binnen bij Monuta Helpt. Uit de aanvragen die een donatie ontvangen, nomineert het bestuur van Monuta Helpt drie projecten voor de titel ‘Aanvrager van het kwartaal’. Omdat ze extra bijzonder, opvallend of ontroerend zijn. Met de nominatie maken ze kans op een extra € 500. Ook maakt de winnaar tijdens het Monuta Helpt event kans op de titel 'Aanvrager van het jaar'.

De verkiezing is inmiddels afgelopen. U kunt niet meer stemmen. Wij feliciteren onze Aanvrager van het Kwartaal: het Elkerliek Ziekenhuis.

Elkerliek Ziekenhuis
Familiekamer SEH  
    
Het Elkerliek ziekenhuis probeert zich als ziekenhuis in de regio te onderscheiden, door bijvoorbeeld hun Centrum voor Geboorte en Gezin te voorzien van alle faciliteiten om gezin én familie een warm welkom te heten bij de geboorte van een kind. Maar mensen verdienen naast een mooie start ook een waardig afscheid. Dit afscheid van een dierbare gebeurt nu in een kille ruimte die geen enkele warmte uitstraalt. Met de extra donatie willen zij er een mooie familiekamer van maken, zodat nabestaanden in een prettige, warme omgeving, afscheid kunnen nemen.

Hospice Heuvelrug
Kleur en steun bij kind en afscheid

In Hospice Heuvelrug staat de gast centraal, maar is er ook ruimte voor de naasten. (Klein-)kinderen behoren ook tot de naasten en zij krijgen vaak voor het eerst te maken met ernstige ziekte en (aanstaand) overlijden. Met de kleurrijke Moppie-Kussens van het Moppie-Concept is er aandacht voor hen. De kleurrijke Moppies-dieren helpen de drempel te verlagen om kinderen mee te nemen naar het hospice. De extra donatie willen zij gebruiken voor de aanschaf van het Moppie-Concept ‘kind en afscheid’.

Stichting Kroeldekens Vreewijk
Kroeldekens Vreewijk

Stichting Kroeldekens haakt en breit gratis dekens voor mensen die deze nodig hebben. Dat kan bijvoorbeeld zijn voor iemand die ernstig ziek of eenzaam is. Maar de stichting brengt niet alleen zelfgebreide dekens bij eenzame mensen, ze nodigen deze mensen ook uit op de haaklocaties om hen uit die eenzaamheid te halen. Als het nodig is, kan de stichting ook voor vervoer zorgen. Door samen dekens te haken en te breien ontstaan nieuwe vriendschappen. Met de extra donatie wil de stichting wol, inpakmateriaal, koffie en thee kopen voor de deelnemers en de verzending van de dekens buiten Rotterdam betalen.

 

Wilt u ook een aanvraag indienen bij Monuta Helpt? Neem contact op met één van onze ambassadeurs!