Aanvrager van het kwartaal

Ieder kwartaal stromen er tientallen mooie aanvragen binnen bij Monuta Helpt. Uit de aanvragen die een donatie ontvangen, nomineert het bestuur van Monuta Helpt drie projecten voor de titel ‘Aanvrager van het kwartaal’. Omdat ze extra bijzonder, opvallend of ontroerend zijn. Met de nominatie maken ze kans op een extra € 500. Ook maakt de winnaar tijdens het Monuta Helpt event kans op de titel 'Aanvrager van het jaar'.

De winnaar is Sevagram Verwenzorg. U kunt nu niet meer stemmen!

Stichting Bedtime Stories:
Verborgen Schatten in de Haagse Ontmoetingscentra
Stichting Bedtime Stories haalt kwetsbare ouderen even uit hun dagelijkse werkelijkheid, door acteurs hen te laten voorlezen. Daarnaast hebben zij de methodiek Verborgen Schatten ontwikkeld, die zich richt op thuiswonende ouderen met een regiebeperking. Bedtime Stories wil de extra donatie gebruiken om deze methodiek binnen één Haags ontmoetingscentrum in te zetten. Dat betekent dat maximaal vijftien thuiswonende ouderen met een regiebeperking wekelijks mooie verhalen met elkaar kunnen delen en deze verhalen vast kunnen leggen via het Doe-boek. De deelnemers worden hiermee zowel geestelijk als creatief gestimuleerd.

SamSam Uitvaartcoaching:
Ontwikkeling van de vrijwilligers

SamSam is een vrijwilligersorganisatie die mensen schoolt om op vrijwillige basis uitvaartcoach te worden. Deze uitvaartcoaches ondersteunen mensen met een smalle beurs bij het afwikkelen van een overlijden, zodat er geen schulden ontstaan. Zij geven onder andere informatie over de wet- en regelgeving en over de valkuilen bij het regelen van een uitvaart. De extra donatie wil SamSam inzetten voor extra ondersteuning aan de activiteiten van de vrijwilligers. Naast  het direct ondersteunen van nabestaanden, geven de vrijwilligers ook voorlichting aan kerken, ouderenwerk, welzijns- en zorgorganisaties, armoedeplatforms en netwerken palliatieve zorg (het speurnetwerk).

Sevagram Verwenzorg:
Muzikale ontmoetingen

Sevagram Verwenzorg vergroot de kwaliteit van leven van enkele duizenden cliënten door onderscheidende kunst- en cultuuractiviteiten aan te bieden. Hun doel is dat hun cliënten (en hun familie) optimaal kunnen genieten van de mooie dingen in het leven, naar eigen interesse en zoals zij dat graag zelf willen. Vanaf januari tot juli 2020 start een koortraject waarbij Sevagram lokale muziekgezelschappen en talentvolle individuen willen betrekken. De extra donatie willen zij gebruiken om een slotpresentatie te kunnen uitvoeren. De presentatie is voor familie, bekenden, vrijwilligers, medewerkers, fondsen waarmee Sevagram Verwenzorg samenwerkt en verder iedereen die wil komen kijken en luisteren.
 

Wilt u ook een aanvraag indienen bij Monuta Helpt? Neem contact op met één van onze ambassadeurs!