Aanvrager van het kwartaal

Ieder kwartaal stromen er tientallen mooie aanvragen binnen bij Monuta Helpt. Uit de aanvragen die een donatie ontvangen, nomineert het bestuur van Monuta Helpt drie projecten voor de titel ‘Aanvrager van het kwartaal’. Omdat ze extra bijzonder, opvallend of ontroerend zijn. Met de nominatie maken ze kans op een extra € 500,-. Ook maakt de winnaar tijdens het Monuta Helpt event op woensdag 7 november 2018, kans op de titel 'Aanvrager van het jaar'.

Medewerkers, franchisenemers en intermediairs zijn de ambassadeurs van Monuta Helpt. Zij stemmen ieder kwartaal op hun favoriete project. Maar ook u kunt stemmen!  Maak uw favoriet bekend in het stemformulier onderaan deze pagina. U kunt nog stemmen tot en met vrijdag 24 augustus 2018.

Stichting Hospicegroep Alphen aan den Rijn-Nieuwkoop: familiekamer
“In de gemeente Alphen aan den Rijn hebben we maar één hospicewoning, waar mensen de gelegenheid krijgen om de laatste fase van hun leven in een vertrouwde en huiselijke omgeving door te brengen. Met de bijdrage van Monuta gaan wij twee tafels en veertien stoelen aanschaffen voor de familiekamer met keuken. We komen dan een stapje dichter bij ons doel: elke ruimte en de gehele inrichting de sfeer laten uitademen van vertrouwdheid en huiselijkheid.”

Medisch Kindzorg Instelling CityKids: palliatieve zorg
“CityKids geeft met ontwikkelingsgerichte zorg bijzondere kinderen de aandacht en ruimte om zich te ontwikkelen en volop mee te doen, ondanks hun beperking, ziekte of ontwikkelingsachterstand. We vinden een goede nazorg na een overlijden van één van ‘onze’ kinderen een heel belangrijk onderdeel van ons zorgpakket. Met de bijdrage van Monuta kunnen we naast de nazorg ook in de palliatieve fase – wanneer ouders net te horen hebben gekregen dat er een verkorte levensverwachting voor hun kind is – wat voor het gezin betekenen.”

Begraafplaats Rhijnhof in Leiden: herinneringsmonument
“Op Rhijnhof hebben wij het ‘Sterretjesveld’, een herdenkingsveldje met monument waar de as van onvoldragen en levenloos geboren baby’s kan worden bijgezet. Nabestaanden kunnen op dit monument een herdenkingsplaatje laten aanbrengen met de naam van hun kindje. Sinds kort hebben we ook een grafveldje, waar deze kinderen kunnen worden begraven. Wij willen de donatie van Monuta gebruiken als bijdrage in de kosten van een nieuw kunstwerk op dit veldje, zodat wij hier ook zichtbare herinneringen voor de ouders op aan kunnen brengen.” 

Wilt u ook een aanvraag indienen bij Monuta Helpt? Neem contact op met één van onze ambassadeurs!