Aanvrager van het kwartaal

Ieder kwartaal stromen er tientallen mooie aanvragen binnen bij Monuta Helpt. Uit de aanvragen die een donatie ontvangen, nomineert het bestuur van Monuta Helpt drie projecten voor de titel ‘Aanvrager van het kwartaal’. Omdat ze extra bijzonder, opvallend of ontroerend zijn. Met de nominatie maken ze kans op een extra € 500,-. Ook maakt de winnaar tijdens het Monuta Helpt event op woensdag 7 november 2018, kans op de titel 'Aanvrager van het jaar'.

Breng uw stem uit!

Medewerkers, franchisenemers en intermediairs zijn de ambassadeurs van Monuta Helpt. Zij stemmen ieder kwartaal op hun favoriete project. Maar ook u kunt stemmen! Lees meer over de genomineerden van dit kwartaal en breng uiterlijk vrijdag 11 mei uw stem uit!

Stichting Nusantara
Rumah Saya, een Indische zorginstelling van Nusantara, biedt professionele zorg met oog voor de Indische cultuur. Een cultuur waar muziek, zang en dans centraal staat. Voor hun bewoners met dementie willen ze graag de Cradle aanschaffen. Dit is een interactief zorginstrument dat aanraking tussen mensen vertaalt in geluid. Dit maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie én hun omgeving. De Cradle tovert herkenbare geluiden tevoorschijn en een glimlach op het gezicht! Door herhalingen van bekende geluiden wordt het geheugen bij de bewoners actief gestimuleerd en vermindert de eenzaamheid.

Stichting Aanmij
In Nederland krijgen jaarlijks 2.700 jongeren te horen dat ze een kwaadaardige tumor hebben. Voor één op de vier is een behandeling niet meer mogelijk. Stichting Aanmij wil deze jonge mensen helpen tijdens hun laatste levensfase. Hoe hou je de regie over dat laatste deel? Kweek je begrip bij je omgeving? Hoe bereid je je op zo’n jonge leeftijd voor op het sterfproces? Met de donatie willen ze vrijwilligers voor een bel- en buddyteam opleiden. Voor een luisterend oor en advies van ervaringsdeskundigen. Ook wil de stichting themadagen organiseren over de kwaliteit van leven, zingeving, eenzaamheid en het afscheid. 

De Zorggroep
Op zaterdag 29 september organiseert de Zorggroep in Noord- en Midden-Limburg voor 60 ouderen de Monuta Oldtimer Run: een mooie oldtimertocht door het Limburgse landschap. De bewoners toeren samen met een chauffeur door een herkenbare omgeving waar ze al jaren niet meer zijn geweest. Er ontstaat één op één contact met de chauffeur en aan gespreksstof geen gebrek. Onderweg heerlijk uit eten (en muzikale verrassing!) met bewoners van andere zorgcentra; de dag wordt helemaal compleet als ze een oude bekende van vroeger treffen. Voor één dag haalt de Zorggroep de ouderen uit hun isolement en geven hen het gevoel er weer even bij te horen. 

 

In het vierde kwartaal van 2017 was Stichting Dagvlinder 'Aanvrager van het kwartaal'. 

Breng hieronder uw stem uit!