Aanvrager van het kwartaal

Ieder kwartaal stromen er tientallen mooie aanvragen binnen bij Monuta Helpt. Uit de aanvragen die een donatie ontvangen, nomineert het bestuur van Monuta Helpt drie projecten voor de titel ‘Aanvrager van het kwartaal’. Omdat ze extra bijzonder, opvallend of ontroerend zijn. Met de nominatie maken ze kans op een extra € 500. Ook maakt de winnaar tijdens het Monuta Helpt event kans op de titel 'Aanvrager van het jaar'.

Wie verdient volgens u de titel 'Aanvrager van het kwartaal' en de extra donatie van Monuta Helpt? Hieronder kunt u meer lezen over de initiatieven en projecten en u kunt direct stemmen op uw favoriet. 

Update: u kunt niet meer stemmen. De winnaar is Stichting Cliëntfonds 's Heeren Loo!

 

Stichting Expedysje Wytmarsum:
Beweegpark voor Ouderen in beweging

De Stichting Ekpedysje Wytmarsum zet met het hele dorp Witmarsum mooie projecten neer, waar Witmarsumers, inwoners uit omliggende dorpen, alle Friezen, Nederlanders en toeristen van kunnen genieten. Met de extra donatie van Monuta Helpt wil de stichting een beweegpark voor ouderen aanleggen. In dit beweegpark worden toestellen geplaatst die zijn afgestemd op de mogelijkheden van ouderen, zoals een looptrainer, een zigzagbuis en een ouderen-in-beweging-brug. Dit beweegpark maakt deel uit van een totaalplan waarin alle inwoners van Witmarsum gestimuleerd worden om meer te bewegen en om de interactie tussen de verschillende leeftijdsgroepen te stimuleren.

Stichting Cliëntfonds ’s Heeren Loo:
Regenboogtuin op woonzorgpark

Mensen met een verstandelijke beperking hebben bij rouw en verlies vaak extra tijd en aandacht nodig. De Stichting Cliëntfonds ’s Heeren Loo wil de honderden bewoners van woonzorgpark Het Westerhonk een plek geven om hun dierbaren te herdenken. Met de extra donatie van Monuta Helpt wordt een Regenboogtuin gerealiseerd: een aansprekende herdenkingstuin, die naadloos aansluit bij de behoefte van de doelgroep. In deze tuin komen kleurrijke en speelse objecten te staan, die aangeraakt mogen worden en een opbeurende sfeer creëren. Ook kunnen de bewoners er gedenkkastjes met foto’s en markante spulletjes van overleden dierbaren vinden. 

Stichting Zeeuws Weerzien:
Rouw- en verlieskrant

Zeeuws Weerzien is een gratis krant vol verhalen over het Zeeland van de vorige eeuw. De verhalen in de krant zijn voor ouderen een handvat voor het delen van herinneringen en een interactief middel om met elkaar in gesprek te raken. Het delen van herinneringen kan bijdragen aan onder meer het bestrijden van eenzaamheid, het verwerken van ingrijpende ervaringen zoals verlies en algemeen welbevinden. Om een tweede jaargang mogelijk te maken, is een extra donatie van Monuta Helpt van harte welkom. Ook wil Zeeuws Weerzien meer ruimte bieden voor ingezonden post en interviews met lezers. Hiervoor hoopt de redactie de krant uit te breiden van twaalf naar zestien pagina’s.

Wilt u ook een aanvraag indienen bij Monuta Helpt? Neem contact op met één van onze ambassadeurs!