Aanvrager van het kwartaal

Ieder kwartaal stromen er tientallen mooie aanvragen binnen bij Monuta Helpt. Uit de aanvragen die een donatie ontvangen, nomineert het bestuur van Monuta Helpt drie projecten voor de titel ‘Aanvrager van het kwartaal’. Omdat ze extra bijzonder, opvallend of ontroerend zijn. Met de nominatie maken ze kans op een extra € 500. Ook maakt de winnaar tijdens het Monuta Helpt event kans op de titel 'Aanvrager van het jaar'.

Wie verdient volgens u de titel 'Aanvrager van het kwartaal' en de extra donatie van Monuta Helpt? Hieronder kunt u meer lezen over de initiatieven en projecten en u kunt direct stemmen op uw favoriet. U kunt stemmen tot en met zondag 26 mei 2019.

Stichting Droomdag: meer droomdagen voor ernstig zieke ouders en hun gezin
Stichting Droomdag verzorgt Droomdagen voor gezinnen met kinderen, waarvan één van de ouders langdurig ongeneeslijk ziek is én het jongste kind onder de 16 jaar is. Daarmee is deze stichting uniek in Nederland. Een Droomdag is een geheel verzorgde dag voor het gezin, waarbij dagelijkse zorgen, angsten en onzekerheden even naar de achtergrond verschuiven. Een dag die in het teken staat van samen onbezorgd plezier beleven en waardevolle herinneringen maken. Met de extra donatie van Monuta Helpt hoopt Stichting Droomdag dichter bij hun liefste wens te komen: alle ernstig zieke ouders bereiken, zodat zij die gezinnen een Droomdag kan aanbieden.

Stichting Philadelphia: aanschaf fietslabyrint
Stichting Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking zodat zij prettig kunnen leven. Dit doen zij vanuit de mensen die zij ondersteunen. Met de extra donatie van Monuta Helpt schaft de stichting een fietslabyrint aan. Dat is een systeem waarmee mensen op een home- of andere bewegingstrainer via een beeldscherm interactieve fietstochten kunnen maken. Het fietslabyrint stimuleert lichaamsbeweging, cognitieve uitdaging en sociaal contact. Het systeem gebruikt foto’s en ander materiaal uit het leven van de cliënten. Door het fietslabyrint kunnen de begeleiders de cliënten nog meer in hun kracht zetten door hun wereld groter te maken en herinneringen te laten ervaren.

Verbonden door Licht / Teken van Leven: een nieuwe Verbindingsbank
Verbonden door Licht is een vrijwilligersorganisatie die de afgelopen 7 jaar herdenkingsavonden in Druten georganiseerd heeft. Deze avonden zijn voor iedereen die een dierbare wil herdenken toegankelijk. Maar er bleek behoefte te zijn aan een meer structurele herdenkingsmogelijkheid voor iedereen die op belangrijke momenten het graf, de urn of de plek van verstrooiing niet kunnen bezoeken. Daarom heeft Verbonden door Licht “Teken van Leven” in het leven geroepen. Met de extra donatie van Monuta Helpt wil de organisatie een Verbindingsbank plaatsen, waarop gemijmerd, herdacht en gesprekken gevoerd kunnen worden.

Wilt u ook een aanvraag indienen bij Monuta Helpt? Neem contact op met één van onze ambassadeurs!