Eerdere projecten

Stichting Living Memories

Terminaal zieke kinderen delen een angst. De angst om vergeten te worden. Daarom biedt Stichting Living Memories terminaal zieke kinderen tot 18 jaar de mogelijkheid om kosteloos hun levensverhaal professioneel vast te laten leggen via een video- en/of audioportret. Een portret van hun leven geeft hen namelijk rust, omdat hun verhaal is verteld en ook na de dood nog kan worden gehoord. Tegelijkertijd behouden de ouders van deze kinderen iets tastbaars. Uit contacten met zorgprofessionals en nabestaanden van overleden kinderen, blijkt namelijk dat het bezitten van tastbare herinneringen goed is voor het rouwproces.

Stichting Eet mee! Vaste gast 

Deze stichting maakt waardevolle ontmoetingen mogelijk voor (kwetsbare) ouderen die vaak na een overlijden alleen zijn achtergebleven. Eet mee! zorgt ervoor dat zij één of meer keer per maand als vaste gast in hun woonomgeving bij iemand thuis aan tafel kunnen aanschuiven. Na een persoonlijk gesprek maakt Eet mee! een match op maat, waarna men kan kiezen om vooraf met elkaar kennis te maken.

Stichting Wens in Beweging

Stichting Wens in Beweging vervult wensen van terminale patiënten die nog een keer ergens naartoe willen, maar waarbij gewoon vervoer niet mogelijk is. De stichting stelt twee speciaal ingerichte ambulances met zorgverleners ter beschikking. Zo kunnen de patiënten toch nog een keer naar een favoriet plekje, zoals de zee of dierentuin. Ze worden liggend vervoerd in een ambulance en volgen via een scherm achterin de ambulance de hele rit.