Eerdere projecten

Herdenkingsmonument

Stichting Abrona heeft een donatie aangevraagd voor de renovatie en verplaatsing van het huidige herdenkingsmonument. Het terrein van de stichting wordt verbouwd en het monument moet dus verhuizen. De gedenkplaats heeft voor de bewoners (mensen met een verstandelijke beperking) een essentiële, nadrukkelijke functie bij het verwerken van verdriet en gedenken van overledenen. Met de donatie van € 2.205 hebben de bewoners van het tehuis straks weer een plekje om hun dierbaren te herdenken.

Monument voor doodgeboren kindjes 

Met een donatie van € 1.550 heeft het Monuta Charity Fund het mogelijk gemaakt dat er op Begraafplaats Zwanenberg in Vaassen een monument is gerealiseerd. Doodgeboren kindjes werden vroeger stilletjes begraven in ongewijde grond. Ook nu is er nog veel verdriet om overleden kinderen die nooit een eigen plekje op de begraafplaats hebben gekregen. Dit was voor mevrouw Gerritsen de aanleiding zich in te zetten voor een monument op de begraafplaats.

Kinderen helpen nadenken over rouw en verdriet 

Stichting Grote broer krijgt regelmatig het verzoek van scholen om hen te ondersteunen wanneer een kind of leerkracht is overleden of wanneer in korte tijd meerdere familieleden of bekenden in de omgeving van kinderen zijn gestorven. De stichting helpt vragen van kinderen te beantwoorden. Vragen die hierbij aan bod komen zijn: wat is dood? Afscheid nemen hoe doe je dat? Verwerken van verdriet, hoe? Hoe kun je in de rouw zijn? Kinderen zijn net als volwassenen op zoek naar een plek om hun verdriet een plaats te geven. Stichting Grote Broer kan mede door de donatie van € 1.500 van het Monuta Charity Fund dit project bij scholen vorm geven.