Carlo Elsinghorst nieuwe financieel bestuurder Monuta

Monuta is voornemens om Carlo Elsinghorst (43) per 1 januari 2016 te benoemen tot Directeur Financiën en Risicomanagement bij Monuta Holding N.V. Hij volgt hiermee Wim Eikelboom op, die deze positie in 2015 interim vervulde.

Sinds 2002 vervulde Elsinghorst diverse managementfuncties op het gebied van Finance, Risk, Strategie en M&A bij verzekeraar Achmea, waarvan sinds 2012 de functie van CFO bij Friends First Group, een 100% dochter van Achmea, in Ierland. Voordat hij bij Achmea werkte, was hij actief bij Watson Wyatt en Mercer als actuarieel consultant. Van huis uit is Elsinghorst actuaris. Daarnaast heeft hij een MBA opleiding gevolgd aan de Franse business school INSEAD.

Bij Friends First Group was hij, na een korte periode als Chief Risk Officer, als CFO verantwoordelijk voor het financieel management van de Ierse verzekeraar en dienstverlener, die vooral actief is op de Ierse markt voor levens-, pensioen- en inkomensverzekeringen.

Elsinghorst was naast zijn dagelijkse professionele activiteiten actief in verschillende bestuursfuncties binnen en buiten het bedrijf. Zo was hij lid van de Board van twee dochterondernemingen van Friends First Group, lid van de Audit- en Riskcommissie van een zusterbedrijf binnen Achmea en lid van de Life Reinsurance Committee van de Ierse Society of Actuaries.

Elsinghorst wordt bij Monuta verantwoordelijk voor de afdelingen Business Control, Financial Risk Management, Compliance, Operational Risk Management en Financial Control. De aanstelling van Elsinghorst is onder voorbehoud van toetsing van geschiktheid door DNB. Deze zal later dit najaar plaatsvinden.