Klanten meest tevreden over Monuta

Uit het klanttevredenheidsonderzoek 2015 onder levensverzekeraars, uitgevoerd door marktonderzoeksbureau GfK in opdracht van het Verbond van Verzekeraars, blijkt dat klanten het meest tevreden zijn over Monuta. Van alle geteste verzekeraars krijgt de uitvaartorganisatie de hoogste algemene tevredenheidsscore van haar klanten: een 7,7.

Klanten blijken over het algemeen hun levensverzekeraar hoger te waarderen dan in 2014. Het gemiddelde cijfer dat verzekeraars kregen steeg licht, van een 7 naar een 7,2. Uitvaartverzekeraar Monuta voert de lijst aan, met vooral hoge scores op aspecten van klantvriendelijkheid en het tonen van begrip voor de situatie van de klant.

Inzet wordt beloond
Frank Fransen, Directeur Verzekeringen bij Monuta: “De afgelopen jaren hebben we alles in het werk gezet om de klant nóg beter te bedienen. We hebben alle processen bekeken vanuit het perspectief van de klant en verbeteringen doorgevoerd. Zo hebben we bijvoorbeeld ons medisch acceptatietraject gedigitaliseerd waardoor mensen sneller en makkelijker een verzekering kunnen afsluiten. Het behalen van hoge scores op juist deze punten, laat zien dat wij goed bezig zijn om ons doel ‘handelen vanuit klantbelang’ te realiseren. We werken hier met elkaar hard aan. Het is dan ook fijn om te zien dat onze klanten dit waarderen en onze inzet belonen.”