Monuta maakt drive through condoléance op 23 locaties mogelijk

Ook nú moet iedereen afscheid kunnen nemen

Op meer dan twintig locaties verspreid over heel Nederland maakt Monuta drive through condoléances mogelijk. Zo kan iedereen die dat wenst persoonlijk afscheid komen nemen van een overledene. Nabestaanden hebben zo toch de mogelijkheid om een condoléance te organiseren. Vanuit de auto kunnen mensen hun laatste groet brengen aan de overledene en hun medeleven betuigen aan de naaste familie. 

Persoonlijk afscheid nemen
“Mark Rutte heeft aangegeven dat we in het nieuwe normaal aangekomen zijn waarbij we rekening moeten houden met een 1,5-meter samenleving. Ook nu moet iedereen afscheid kunnen nemen. Wij doen er daarom alles aan om daar voor te zorgen. Onder andere door naaste familie met het coronavirus en milde klachten toch afscheid te laten nemen. Of afwezigen te betrekken met een livestream tijdens de uitvaart of met video opnames die achteraf bekeken kunnen worden. Ook zijn er andere creatieve mogelijkheden om te condoleren zoals erehagen, bloemen en kaarten. De drive through condoléance is de nieuwste mogelijkheid die de uitvaartsector heeft omarmd,” zegt Yolanda Wouters van Monuta.

Aan regels gebonden
Nabestaanden beleven een uitvaart anders dan hoe zij het wellicht gewenst hadden door de huidige coronamaatregelen. Bij een uitvaart mogen maximaal 30 bezoekers aanwezig zijn. Tussen de genodigden moet een afstand van minimaal 1,5 meter gehouden worden. Lichamelijk contact wordt afgeraden. Met name de condoléance die na een dienst plaatsvindt is nu niet meer mogelijk. Dit heeft allemaal impact op hoe een uitvaart wordt beleefd door de nabestaanden en een ieder die een dierbare verliest. Denk aan buren, sportvrienden of collega’s die normaal bij een condoléance aanwezig zouden zijn, maar dat nu niet meer kunnen. 

Ook andere uitvaartondernemers kunnen de drive through condoléance op een Monuta-locatie organiseren.