Monuta stopt met volmachten

Monuta stopt vanaf 1 januari 2020 met haar volmacht model. Het in stand houden van het werken met volmachten vereist hoge investeringen in de toekomst. Daarom is het voor Monuta niet meer rendabel om dit voort te zetten.

“In de verzekeringsmarkt zijn tal van ontwikkelingen gaande, ook op het gebied van volmachten. Datakwaliteit, servicevereisten, risico’s van uitbesteding, eisen van de toezichthouders en consolidatie. Op basis van al deze ontwikkelingen hebben we kritisch naar ons volmacht model gekeken. Daarnaast is het aantal volmacht kantoren sinds we hiermee startten in 1995 tot nu drastisch gedaald. Op basis van onze analyse zijn we tot de conclusie gekomen dat ons volmacht model voor de langere termijn niet meer houdbaar is,” aldus Frank Fransen, directeur Verzekeringen bij Monuta.

Sinds 1995 werkt Monuta met volmacht kantoren. Dat liep met de tijd op tot honderd volmacht kantoren die aangesloten waren bij Monuta. Nu zijn dat er nog veertig. De volmacht kantoren zijn allen persoonlijk op de hoogte gebracht van de beslissing. Vanaf 1 januari 2020 zullen de portefeuilles overgebracht worden naar Monuta.

“Wij geloven in het aanbieden van meerdere kanalen voor het afsluiten van uitvaartverzekeringen bij onze klanten. Zij kunnen zelf kiezen welk kanaal het beste bij hen past. Zo hebben we twee kanalen: online voor de doe-het-zelf klant en het intermediair voor de klant die graag advies wil. We hebben altijd een goede relatie gehad met de volmacht kantoren. Daarom vinden we het niet meer dan logisch dat we ons team inzetten om te ondersteunen in de overvoer en communicatie met klanten. Dit is een lang traject dat we gezamenlijk met de volmacht kantoren zo zorgvuldig mogelijk aanpakken,” zegt Ruud van der Wal, manager intermediaire distributie bij Monuta.