Monuta.nl favoriet voor online afsluiten uitvaartverzekering

Monuta winnaar WUA

Monuta.nl is bij consumenten wederom favoriet bij het online afsluiten van een uitvaartverzekering. Dit blijkt uit de meest recente WUA! Web Performance Scan van juni 2016 naar het afsluiten van een uitvaartverzekering onder 200 potentiële klanten. Ook in december 2015 sleepte Monuta de titel al in de wacht. Eerder werd Monuta.nl ook al voor de vierde maal uitgeroepen tot beste website in de verzekeringsbranche.

Robert Hollander, business manager direct distributie, in een interview met WUA!: “We vinden het erg belangrijk hoe klanten onze dienstverlening ervaren, dus vanuit dat opzicht is het zeker een mooie erkenning! We zijn goed bezig, maar ik durf ook te stellen dat het nog beter kan.

Uit onderzoek blijkt dat het praten over een eigen uitvaart steeds minder een taboe is. Vier op de vijf Nederlanders van 45 jaar en ouder heeft het weleens met familie of bekenden over uitvaartwensen gehad. Monuta wil graag een actieve bijdrage leveren aan de bewustwording en het praten over uitvaart en uitvaartwensen.

Vanuit het praten over uitvaartwensen komt ook de financiële kant van de uitvaart ter sprake. Vervolgens leggen wij op de website in zo begrijpelijk mogelijke taal de mogelijkheden van een uitvaartverzekering uit. Voor veel bezoekers is het de eerste keer dat ze iets lezen over een uitvaartverzekering, dus we moeten het vooral simpel en transparant houden. Natuurlijk zijn we daarnaast dagelijks bezig met het optimaliseren van onze verzekeringsmodule.”

WUA! voert dit onderzoek ieder halfjaar onafhankelijk in eigen opdracht uit. Consumenten krijgen de vrije opdracht zich online te oriënteren naar een uitvaartverzekering. Het onderzoek brengt gedetailleerd de volledige digitale klantreis naar het afsluiten van een uitvaartverzekering in kaart onder alle aanbieders in de Nederlandse markt die consumenten tegenkomen in het oriëntatieproces. Hierdoor ontstaat een compleet beeld van het concurrentieveld.

Lees het hele interview met Robert Hollander op WUA!.nl