Nicole Starmans directeur van Crematorium La Grande Suisse

Het nieuwe crematorium in Maastricht, La Grande Suisse, dat in aanbouw is, heeft vanaf 1 juli 2020 een directeur, Nicole Starmans (52).

Starmans is al 28 jaar in dienst bij uitvaartorganisatie Monuta. Ze is daar momenteel commercieel manager a.i. en manager uitvaartfaciliteiten regio zuid. Vanuit haar huidige functie is Starmans al vanaf de start van het project betrokken bij de ontwikkeling van crematorium La Grande Suisse. Ook heeft zij ruime ervaring in het opstarten van een crematorium met uitvaartcentrum, het aansturen van grote teams, coaching en ondernemerschap. Als directeur is Starmans straks verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening, positionering van het crematorium en uitvaartcentrum in Maastricht en omstreken. Het nog te vormen team zal bestaan uit 15 medewerkers in diverse functies.

“Met deze nieuwe uitdaging krijg ik de kans om mijn kennis van de uitvaartwereld en mijn jarenlange ervaring in te zetten voor La Grande Suisse. Een crematorium met uitvaartcentrum binnen de stadsgrenzen is een wens van vele uitvaartondernemers, maar ook van inwoners. Het bijzondere monumentale pand zal een hoge kwaliteit van dienstverlening, in een gastvrije, warme en transparante omgeving krijgen. Ik zie er naar uit om dat straks dagelijks mogelijk te maken voor onze gasten en om voor nabestaanden een bijzonder en persoonlijk afscheid te verzorgen,” zegt Nicole Starmans.

Het bestuur van La Grande Suisse wordt gevormd door Monuta en coöperatie DELA, die hiervoor een uniek samenwerkingsverband zijn aangegaan in Maastricht. Naar verwachting zal het crematorium operationeel zijn in september. In oktober zal, indien mogelijk met de geldende maatregelen, een officiële opening plaatsvinden voor uitvaartondernemers en publiek uit de regio.