Rotterdamse Stichting Vrienden Van CityKids ontvangt eretitel ‘Monuta Helpt Aanvrager van het Jaar 2018’

Monuta helpt aanvrager van het jaar 2018

Stichting Vrienden Van CityKids uit Rotterdam, mag zich vanaf vandaag 'Monuta Helpt Aanvrager van het jaar 2018’ noemen. Dit heeft Anita Witzier, bestuursvoorzitter van het Monuta Helpt fonds, bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse evenement in evenementenlocatie Mereveld in Utrecht. De stichting was de favoriet en ontving een extra cheque van €1.000. CityKids zal dit extra geld gebruiken voor ontwikkelingsgerichte middelen en activiteiten aanvullend op de palliatieve zorg voor kinderen die een verkorte levensverwachting hebben en hun gezin.

“We zijn ontzettend trots dat we de Monuta Helpt jaarprijs mee naar huis mogen nemen. En dankbaar dat een van de ouders uit ons verpleegkundig kinderdagverblijf met ons de presentatie wilde geven om meer aandacht te krijgen voor palliatieve kinderzorg,” zegt Nicoline Cornelissen, projectmanager bij CityKids. “Elke dag werken onze pedagogen en kinderverpleegkundigen met kinderen en ouders die weten dat het leven van hun kind verkort is. Door ontwikkelingsgerichte zorg te bieden waarbij we echt kijken naar de behoefte van het kind en het gehele gezin proberen we de kwaliteit van het leven van de kinderen en hun gezin te vergroten. Met het bedrag dat we nu hebben gekregen gaan we onder andere extra activiteiten en ontwikkelingsgericht materiaal bekostigen. Bijvoorbeeld voor de nazorg. Zo hebben we voor een onlangs overleden kind voor het overlijden een koffertje aan de ouders gegeven waar zij alle herinneringen in konden doen. Daarnaast besteden we de donatie ook aan een driedaagse cursus voor onze kinderverpleegkundigen en pedagogen over palliatieve kinderzorg.”

Genomineerden
Het Monuta Helpt fonds steunt lokale initiatieven op het gebied van ouderenzorg, palliatieve zorg, mantelzorg of zorg voor nabestaanden. Van alle 95 toegewezen aanvragen in 2018 uit het hele land zijn vier initiatieven ‘Monuta Helpt Kwartaal Aanvrager’ geworden en genomineerd voor de jaarprijs. Tijdens het event hielden zij elk een presentatie waarna het aanwezige publiek kon stemmen op hun favoriete initiatief. De winnaar krijgt de titel ‘Monuta Helpt Aanvrager van het Jaar 2018’. Met meer dan de helft van de stemmen ging de prijs naar Stichting Vrienden Van CityKids. De andere drie initiatieven waren, Stichting Dagvlinder (Brunssum), Stichting Almeerse Senioren Theatergroep (Almere), Zorggroep De oldtimer Run (Herten).

Ambassadeur van het jaar
Het Monuta Helpt bestuur maakte ook de ‘Ambassadeur van het Jaar 2018’ bekend tijdens het evenement. Dat is een Monuta-medewerker of intermediair die een donatieaanvraag heeft begeleid. Dit jaar was dat Paul Beurskens, uitvaartverzorger bij Monuta Herten. Samen met de Zorggroep heeft hij zich hard gemaakt om ‘De Oldtimer Run’ voor ouderen in Limburg mogelijk te maken. Tijdens de ‘Week tegen de eenzaamheid’ reden 25 oldtimers langs zes verschillende zorgcentra om ouderen op te halen en een bijzondere dag te bezorgen.

Donaties
Het doel van het Monuta Helpt evenement is iedereen te bedanken die zich inzet voor lokale initiatieven die bijdragen aan het steunen van mensen in de laatste fase van hun leven, tijdens of na een afscheid. Het bestuur, met Anita Witzier als voorzitter, beoordeelt per kwartaal de ingediende aanvragen en kent bedragen toe aan de initiatieven die voldoen aan de voorwaarden. De steun van Monuta Helpt aan lokale initiatieven komt elk kwartaal tot uiting in een groot aantal donaties.