Veteranenbegraafplaats Loenen geopend voor Veteranenuitvaarten

Zijne Majesteit de Koning opende donderdagochtend 26 november de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen. Monuta is hierbij betrokken met haar Team bijzondere Uitvaarten als kennispartner en beheerder. 

“We zijn ontzettend trots dat we deel mogen zijn van deze bijzondere begraafplaats. Voor de meer dan 115.000 veteranen die we in Nederland hebben is er nu een plek waar zij zelf en hun nabestaanden kunnen herdenken en waar veteranen met hun kameraden de laatste rustplaats kunnen vinden. Wij zetten onze kennis van protocollen omtrent veteranenuitvaarten in en faciliteren en coördineren de uitvaarten die plaatsvinden op de Veteranenbegraafplaats. Uiteraard kunnen we van begin tot eind een familie hierbij ondersteunen, maar is het ook mogelijk om als uitvaartverzorger een uitvaart te organiseren op de Veteranenbegraafplaats in gezamenlijkheid. Zo zorgen we ervoor dat de uniformiteit en eer hoog blijft voor elke veteraan,” zegt Hans Bleijerveld, directeur Team Bijzondere Uitvaarten bij Monuta.

Veteranenuitvaart
Een Veteranenuitvaart gaat gepaard met de nodige etiquette en protocollen. Om die reden is ook gezocht naar een kennispartner en beheerder van de begraafplaats. Dat heeft het bestuur gevonden in het Team Bijzondere Uitvaarten van Monuta. Zij zijn onderlegd in alle protocollen en etiquette van alle soorten uitvaarten en in het bijzonder in Veteranenuitvaarten. 

Kennispartner
Monuta is kennispartner en beheerder omtrent alle wettelijke aspecten zoals de begraafplaatsadministratie, registratie, maar verzorgt ook de coördinatie en faciliteert de uitvaarten. Zo zorgt de veteranenbegraafplaats voor een waardig afscheid van alle veteranen met een continue kwaliteit en behoud van protocollen.