Staatsuitvaarten

Het Team Bijzondere Uitvaarten (TBU) is ontstaan vanuit de ervaring met Staatsuitvaarten. Het TBU is het enige team dat hierin is gespecialiseerd.

Er zijn uitvaarten die, meestal vanwege de functie die de overledene bij leven had, vragen om de uitvoering van een bepaald protocol. Denk hierbij aan leden van het Koninklijk Huis, ministers, ambassadeurs en internationale rechters. Omdat er binnen Nederland geen protocol was op het gebied van uitvaarten heeft het TBU protocollen geschreven. Iedere functie heeft een ander uitvaartprotocol. De procedures en protocollen zijn vertrouwelijk. Uiteraard staan de wensen van de familie altijd centraal. Door de nabestaanden goed en volledig voor te lichten over de mogelijkheden kunnen zij de juiste keuzes maken.

Het Team Bijzondere Uitvaarten heeft een samenwerking met veel overheidsinstellingen. Hierdoor kunnen alle betrokken organisaties bij een overlijden adequaat handelen. Op deze manier krijgen nabestaanden alle tijd en ruimte om afscheid te nemen van hun dierbare. En dat is uniek in de hectische situatie bij de organisatie van een grote en complexe uitvaart. Zelfs als een uitvaart in besloten kring plaatsvindt, kan de inzet van het Team Bijzondere Uitvaarten van belang zijn. Ook dan kunnen er namelijk bepaalde protocollen gelden waarbij het heel belangrijk is dat de nabestaanden hier goed over worden voorgelicht.

uitvaart prinses juliana

Bron foto: ANP PHOTO

Contact

Wilt u weten wat het Team Bijzondere Uitvaarten voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Hans Bleijerveld via 055 - 527 42 77 (dag en nacht bereikbaar, ook voor het melden van een overlijden) of het contactformulier hieronder.

Naar contactformulier