Uitvaart met korpseer van Brandweer

Helaas overlijden er jaarlijks brandweermensen tijdens actieve dienst. Dat is een groot verlies voor de Brandweer, maar ook voor de Nederlandse bevolking. Als een brandweerman of -vrouw overlijdt tijdens het werk kunnen de nabestaanden kiezen voor een uitvaart met korpseer. Dit is een uitvaart met unieke elementen, zoals een erehaag, vlag en het dragen van de kist. Zo komt het leven van de overledene als brandweerman of -vrouw tot uitdrukking in de uitvaart.

Het Team Bijzondere Uitvaarten is bekend met de protocollen en het ceremonieel voor uitvaarten met korpseer van de Brandweer. Hierdoor kan het team de brandweer optimaal ondersteunen en nabestaanden goed voorlichten. De nabestaanden krijgen zo tijd en ruimte om de juiste keuzes te maken en zich te richten op het verwerken van hun verlies. De familie en de brandweer houden samen de regie in handen, maar het TBU kan hen ontlasten door alle praktische zorg uit handen te nemen.

Uitvaart brandweermannen met korpseer

Goede samenwerking

Het TBU kan samen met de Brandweer bepaalde zaken oppakken en helpen bij de ceremoniële aspecten van de uitvaart. Ze kan bijvoorbeeld de dragers trainen, de brandweermedewerkers informeren over het exerceren of helpen bij het opstellen van draaiboeken.

Contact

Wilt u weten wat het Team Bijzondere Uitvaarten voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Hans Bleijerveld via 055 - 527 42 77 (dag en nacht bereikbaar, ook voor het melden van een overlijden) of via het contactformulier hieronder.

Naar contactformulier