Waarom een speciaal team?

Bij bijzondere uitvaarten zijn er verschillende elementen waar uitvaartverzorgers niet dagelijks mee te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan protocollen, ceremonieel, préséance en mediabelangstelling. Daarnaast blijken ook nabestaanden vaak niet voorbereid te zijn op de speciale elementen die belangrijk zijn bij een bijzondere uitvaart.

Om deze redenen heeft Monuta een team in het leven geroepen waarin alle specialistische kennis is samengebracht. Op het moment dat het nodig is, kunnen nabestaanden en organisaties een beroep doen op het team voor ondersteuning bij de uitvaart. Door hun kennis en ervaring kunnen de teamleden deskundige hulp geven, waardoor alles rondom de uitvaart goed geregeld kan worden. Dat geeft rust voor de nabestaanden, zodat zij zich kunnen richten op het verwerken van hun verlies.

Voorbereidingen en protocollen

Grote en complexe uitvaarten moeten goed worden voorbereid. Ook hierbij kan het Team Bijzondere Uitvaarten ondersteunen. Families kunnen een beroep doen op de kennis van het team als zij te maken krijgen met een uitvaart waar meer speciale elementen in voor komen dan gebruikelijk. Daarnaast kan het voor organisaties handig zijn om protocollen op te stellen, zodat men weet wat er moet gebeuren als er iemand overlijdt. Het team kan helpen deze protocollen op te stellen.

Een voorbeeld van onze dienstverlening is onze bijdrage aan de organisatie van de ceremonie voor de terugkeer van de slachtoffers van de ramp met de MH17. 

Contact

Wilt u weten wat het Team Bijzondere Uitvaarten voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Hans Bleijerveld via 055 - 527 42 77 (dag en nacht bereikbaar, ook voor het melden van een overlijden) of via het contactformulier hieronder.

Naar contactformulier

Samenwerking Monuta en Protocolbureau

Het Team Bijzondere Uitvaarten heeft ook regelmatig te maken met uitvaarten waarbij hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zijn. Voor de organisatie van de uitvaart is in dat geval een bijzondere aanpak nodig. Hiervoor werkt het team samen met het Protocolbureau uit Den Haag, dat gespecialiseerd is in bijeenkomsten waarbij hoogwaardigheidsbekleders worden verwacht. Bekijk voor meer informatie de website van het Protocolbureau.

Bron foto: © Pepijn Vanthoor