Voorlichting

De dood wordt meer en meer bespreekbaar. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Veel mensen zijn benieuwd naar de regelzaken waar zij bij een overlijden mee worden geconfronteerd. En wat te denken van de mogelijkheden die er zijn om uw wensen vooraf vast te leggen of om u te helpen bij het maken van de muziekkeuze?

Om u hierover voor te lichten, organiseert Monuta regelmatig themabijeenkomsten. Het is ook mogelijk om Monuta uit te nodigen om voor een groep een themamiddag of -avond te verzorgen. Op deze site kunt u meer informatie vinden over de verschillende themabijeenkomsten.

De themabijeenkomsten vinden plaats in de uitvaartcentra van Monuta. Daarnaast kunt u Monuta uitnodigen voor een lezing op een zelf gekozen locatie. Voorlichting op maat behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan voor zowel grote als kleine groepen. Hans Scheel, voorlichter bij Monuta, is u graag van dienst. Voor meer informatie over de voorlichtingen en mogelijkheden kunt u ons een e-mail sturen.

Bijzonder voorlichtingsmateriaal

 De vraag naar voorlichtingsmateriaal rondom palliatieve zorg, dood en rouw speciaal voor verstandelijk beperkten is groot. Helaas is er maar weinig materiaal beschikbaar. Daarom ontstond bij de Stichting voor Palliatieve Zorg in de regio Breda het idee voor een film. Een coördinator van Amarant, een organisatie met woon- en zorglocaties voor verstandelijk beperkten en Monuta hielpen hier graag bij. De film heet ‘Ik ben Thomas en ik ga dood' en is op 24 november 2010 in première gegaan.

Monuta vond het prettig dat zij een bijdrage kon leveren aan de film. Hiervoor werd in het uitvaartcentrum in Tilburg een uitvaart in scene gezet en werden de deelnemers natuurlijk voorzien van koffie, thee en fris. Met de film is er nu voor begeleiders een praktisch handvat om verstandelijk beperkten goed voor te lichten over palliatieve zorg, dood en rouw.

Meer weten over deze bijzondere film? Kijk dan op http://www.watalsiknietmeerbeterword.nl