Els over Monuta

Els medewerker Monuta

Wanneer er iemand overlijdt, doe ik er alles aan zo snel mogelijk een steun te zijn voor de nabestaanden. Dat doe ik met veel liefde, zorg en aandacht. Ik ben er trots op dat ik nabestaanden tijdens één van de meest emotionele momenten in hun leven mag begeleiden. 

Els kwam bij toeval bij Monuta terecht. Inmiddels is ze van de verzekeringsgroep overgestapt naar het vak van uitvaartverzorger. Ze heeft nog nooit een moment spijt gehad van haar keuze.

Warm denken
“Monuta is de warme deken en de steun voor iedereen die een dierbare moet missen.  De medewerkers van Monuta doen er alles aan om families bij te staan op hun meest kwetsbare moment. Het moment dat er veel verdriet is. Wij staan voor betrokkenheid, zorg en aandacht, maar zijn uiteraard altijd professioneel.“

Betrokkenheid bij de familie
“Ik ben nu tien jaar uitvaartverzorgster en mocht al zeker 1000 uitvaarten begeleiden. Iedere uitvaart is uniek en iedere uitvaart maakt een eigen onuitwisbare indruk op mij.

Of het nou gaat om uitvaarten van baby’s of om uitvaarten van mensen op hoge leeftijd,  ieder leven en ieder mens heeft zijn eigen verhaal en vaak vertelt de uitvaart iemands persoonlijke verhaal. De invulling van de uitvaart laat immers zien hoe iemand in het leven heeft gestaan en aan mij als uitvaartverzorger is het de taak om de nabestaanden hier zo goed mogelijk in te adviseren en te begeleiden.

Een van de mooiste complimenten kreeg ik van een jongen van 19 jaar, na de uitvaart van zijn vader: “Het klinkt misschien gek, maar het was eigenlijk een hele fijne dag…”.

Als uitvaartverzorger moet je echt contact kunnen maken met mensen en vertrouwen uitstralen.

Uitvaartverzorger zijn
“Als uitvaartverzorger moet je echt contact kunnen maken met mensen en vertrouwen uitstralen. Door de jaren heen krijg je steeds meer mensenkennis. Door goed te luisteren en te kijken naar een familie, kan ik goed inschatten hoe ik hen kan helpen. Je moet ook flexibel en stressbestendig zijn en goed kunnen plannen en organiseren. Een uitvaart kun je maar één keer doen, dus er mag niks fout gaan. Ik regel en check alles tot in de kleinste details, zodat nabestaanden later met een goed gevoel op het afscheid kunnen terugkijken.”