Zakelijke markt

Monuta wil graag voor iedereen de steun bij iedere uitvaart zijn. Wij willen dit voor iedereen mogelijk maken. Ook voor mensen die het bijvoorbeeld wat minder hebben. Monuta zoekt graag de samenwerking met de zakelijke markt om deze mensen te helpen.

Voor de zorg 

Voor zorginstellingen ontwikkelden wij bijvoorbeeld de Monuta Indicatie-uitvaart. Een uitvaartpakket op maat tegen speciale tarieven. 

Maar ook collectieve afspraken voor medewerkers zijn mogelijk. Daarnaast geven wij verschillende voorlichtingsbijeenkomsten. Zowel voor klanten als voor medewerkers. 

Lees meer over de Monuta services voor de zorg.

Voor de notaris 

Speciaal voor de notaris ontwikkelden we het Monuta Convenant notariaat en uitvaartzorg. Met dit convenant spreken we af dat we elkaar aanbevelen. Wij vullen elkaar immers goed aan. Denk hierbij aan het testament en het vastleggen van laatste wensen in Monuta Uitvaartwens.  

Lees meer over de samenwerking met notarissen.

Voorbeeld samenwerking Monuta en Stichting voor Palliatieve Zorg Breda 

De vraag naar voorlichtingsmateriaal rondom palliatieve zorg, dood en rouw speciaal voor verstandelijk beperkten is groot. Helaas is er maar weinig materiaal beschikbaar.  Daarom ontstond bij  de Stichting voor Palliatieve Zorg in de regio Breda het idee voor een film. Een coördinator van Amarant, een organisatie met woon- en zorglocaties voor verstandelijk beperkten en Monuta hielpen hier graag bij. De film heet ‘Ik ben Thomas en ik ga dood’ en is op 24 november 2010 in première gegaan. 

Monuta vond het prettig  dat zij een bijdrage kon leveren aan de film. Hiervoor werd in het uitvaartcentrum in Tilburg een uitvaart in scene gezet en werden de deelnemers natuurlijk voorzien van koffie, thee en fris. Met de film is er nu voor begeleiders een praktisch handvat om verstandelijk beperkten goed voor te lichten over palliatieve zorg, dood en rouw.


Over de film 

Thomas, een 34-jarige jongeman met een verstandelijke beperking. Gek op voetbal en graag met zijn vrienden. Al snel wordt duidelijk dat er iets aan de hand is. Thomas voelt zich niet lekker en is moe. Er blijkt sprake te zijn van een ernstige ziekte. Thomas kan niet meer beter worden... 
Een toegankelijke, warme en educatieve film over palliatieve zorg, dood en rouw voor én door mensen met een verstandelijke beperking. De DVD is te bestellen voor € 7,50 via de website van het Netwerk Palliatieve Zorg