Voorlichting

Monuta geeft niet alleen voorlichting aan consumenten. Ook voor zakelijke partijen ontwikkellen wij bijeenkomsten die de dood meer uit de taboesfeer halen.

We organiseren bijvoorbeeld klinische lessen over de laatste verzorging, maar ook themabijeenkomsten.

Klinische lessen

Deze bijeenkomsten zijn heel geschikt voor medewerkers in een zorgcentrum, verpleeghuis of hospice. Maar ook voor mensen uit de palliatieve zorg en de mantelzorg of zij die een opleiding hiervoor volgen. Zij zorgen immers dagelijks voor bewoners, soms al langere tijd. Het kan dan prettig zijn om de laatste verzorging zelf of samen met de familie te doen. Dit kan helpen bij de rouwverwerking.

Tijdens een klinische les behandelen we verschillende onderwerpen rondom de laatste zorg. Wat moet u doen meteen na een overlijden? Welke mogelijkheden zijn er voor opbaring? Welke verhalen kloppen en wat zijn fabels? Ook vertellen we over de manier waarop we overledenen verzorgen en welke technieken we gebruiken.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden, de klinische les gaat niet volgens een vaste indeling. Daarom overleggen we graag over de wensen en behoeften die er zijn. De uiteindelijke inhoud stellen we dan samen vast.

Themabijeenkomsten

Voor klanten en eerste contactpersonen van zorginstellingen, geven wij algemene voorlichtingsbijeenkomsten. Onze mensen uit de praktijk geven deze presentaties over diverse onderwerpen. Je kunt dan denken aan onderwerpen als 'uitvaart in een multiculturele samenleving' of 'gaan zoals je bent, over de mogelijkheden rondom een uitvaart'. Deze presentaties van Monuta zijn kosteloos en inclusief  een hapje en drankje.

Naast deze themabijeenkomsten organiseren we ook samen met notarissen een bijeenkomst over afscheid en nalatenschap. Wij werken met veel notarissen samen, dus er is altijd een notaris in de buurt. Tijdens deze presentatie vertellen we alles over wat er geregeld moet worden na een overlijden.

Meer informatie?

De relatiebeheerder in de buurt geeft graag antwoord op alle vragen. Maak een afspraak via telefoonnummer (055) 527 42 75 (lokaal tarief).