Samen Herinneren

Samen Herinneren

Samen Herinneren: een terugblik

Verhalen over dierbaren uit 12 provincies

Achter iedere naam van een overleden dierbare schuilt een bijzonder en persoonlijk verhaal. In de dagen voor de namenlezing op 2 november haalde Leontien van Moorsel door middel van persoonlijke gesprekken 12 verhalen op. 

1.000 kilometer door heel Nederland

Voormalig Nederlands, olympisch én wereldkampioen Leontien van Moorsel fietste van 19 oktober tot en met 2 november een tocht van meer dan 1.000 kilometer. Een tocht die door alle provincies ging en dagelijks startte en aankwam in één van de 100 locaties van Monuta in Nederland. 

Tijdens haar fietstocht, waarin ook een aantal Monuta medewerkers meefietsten, haalde Leontien in elke provincie een naam én verhaal op van een overleden dierbare. De namen van deze dierbaren werden voorgelezen tijdens 'Samen Herinneren' op 2 november en via deze pagina delen wij de 12 bijzondere verhalen met u.

Samen Herinneren

Afgelopen maandag 2 november 2020 organiseerde Monuta voor 4.000 nabestaanden de online herdenkingsbijeenkomst ‘Samen Herinneren’. 

Het werd een bijzondere avond vol herinneringen, muziek en licht. Samen hebben we tijdens diverse uitzendingen vanuit verschillende Monuta-vestigingen door het hele land onze dierbaren herdacht. Door het noemen van hun namen, kunnen zij in gedachten blijven voortleven en worden zij nooit vergeten. 

Van de bijzondere fietstocht die Leontien van Moorsel voorafgaand aan de herdenkingsavond ondernam, het exclusieve optreden van Trijntje Oosterhuis, de namenlezing door Anita Witzier en tot de afsluitende lichtshow: de bijzondere momenten van deze avond kunt u in onderstaande video zien.

Het verhaal van Marie-José

Marie-José praat met Leontien van Moorsel over het afscheid van haar moeder. Lees het blog voor haar volledige verhaal.

Lees blog

Gerda en Marileen over Piet

Moeder Gerda en dochter Marileen praten met Leontien van Moorsel over het afscheid van vader Piet. Lees het blog voor hun volledige verhaal.

Lees blog

Het verhaal van Dora

Dora praat met Leontien van Moorsel over het afscheid van moeder Jans. Lees het blog voor haar volledige verhaal.

Lees blog

Het verhaal van Joyce en Michel

Joyce en Michel praten met Leontien van Moorsel over het afscheid van hun dochter Larissa. Lees het blog voor hun volledige verhaal.

Lees blog

Meneer Akkerman over Tiny

Meneer Akkerman praat met Leontien van Moorsel over het afscheid van zijn vrouw. Lees het blog voor zijn volledige verhaal.

Lees blog

Het verhaal van Joke en Louise

Moeder Joke en dochter Louise herinneren samen met Leontien van Moorsel vader Henk. Lees het blog voor hun volledige verhaal.

Lees blog

Het verhaal van Guany

In Almere praten Leontien van Moorsel en Guany over de herinneringen aan haar moeder. Lees het blog voor haar volledige verhaal.

Lees blog

Het verhaal van Wout

Wout praat met Leontien van Moorsel over het afscheid van zijn partner Mieke. Lees het blog voor zijn volledige verhaal.

Lees blog

Ingrid en Joyce over Alie

Ingrid en Joyce praten met Leontien van Moorsel over het afecsheid van hun vader Alie. Lees het blog voor hun volledige verhaal.

Lees blog

Het verhaal van Gerda

Gerda en Leontien van Moorsel praten over de herinneringen aan man Roel. Lees het blog voor haar volledige verhaal.

Lees blog

Het verhaal van Rutger

Rutger vertelt Leontien van Moorsel over de herinneringen aan zijn vrouw Ilse. Lees het blog voor zijn volledige verhaal.

Lees blog

Het verhaal van Petra en Anke

Zussen Petra en Anke delen hun herinneringen aan hun moeder met Leontien van Moorsel. Lees het blog voor hun volledige verhaal.

Lees blog