Verzekering overdragen

Het is mogelijk om één of meerdere verzekeringen die op uw naam staan, over te dragen naar een andere verzekeringnemer. Hiermee wordt iemand anders verantwoordelijk voor de verzekering. Een voorbeeld hiervan is bij een scheiding zodat beide partners hun eigen verzekering krijgen of wanneer uw kind zelfstandig gaat wonen en zelf verantwoordelijk wordt voor zijn of haar polis. Deze wijziging heeft wel gevolgen.

De verzekeringnemer is de persoon die verantwoordelijk is voor de verzekering en wijzigingen kan doorvoeren. Dit betekent ook dat de nieuwe verzekeringnemer verantwoordelijk is voor het betalen van de premies. Daarnaast is het bij een kapitaalverzekering zo dat bij het uitkeren het geldbedrag in de meeste gevallen wordt uitgekeerd aan de nieuwe verzekeringnemer.  Mocht dit niet wenselijk zijn kunt u ook een afwijkende begunstiging aan ons doorgeven.

U kunt uw verzekering overdragen door het ingevulde overdrachtsformulier naar ons op te sturen.

Het overdrachtsformulier kunt u hieronder downloaden.

Overdrachtsformulier Monuta.pdf

U kunt het ingevulde en ondertekende formulier per e-mail naar ons terug sturen via monuta@monuta.nl. Wilt u het formulier liever per post naar ons sturen dan kan dat via onderstaand adres.

Monuta
Antwoordnummer 262
7300 VB Apeldoorn 

Na ontvangst van het formulier dragen wij uw verzekering(en) binnen tien werkdagen over naar de nieuwe verzekeringnemer. Heeft u nog vragen over het overdrachtsformulier? Neem dan gerust contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 21:00 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar monuta@monuta.nl