Uitvaartmomenten

Iedere uitvaart is anders, want ieder mens is anders. Met eigen ideeën en wensen. Onze uitvaartverzorgers nemen u mee in hun wereld, zodat u een beeld krijgt over hoe een uitvaart tot stand komt, wat erbij komt kijken, wat de mogelijkheden zijn en hoe alles uiteindelijk wordt vorm gegeven tot een passend afscheid.

Onze uitvaartverzorgers maken veel mee bij het verzorgen van een uitvaart. Van ontroerende tot indrukwekkende gebeurtenissen. Met een lach en een traan. Lees in deze columns meer over hun bijzondere momenten.

 • Wat doe je als morgen je laatste dag is?

  Leo laat een filmpje zien van zijn twee nichtjes die rondrennen in de tuin van hun lievelingsoom. Volgende maand wordt een nichtje vijf. Hij zal deze verjaardag niet meer meemaken, want hij is terminaal. Volgende week zie ik dit filmpje nog een keer, maar dan in een bomvolle aula tijdens de uitvaart van Leo.

  Bekijk
 • Het was Bo dag

  Bo is 12 jaar oud. Ze heeft een hersentumor en niet lang meer te leven. Haar ouders hebben speciale wensen en willen horen wat hierin mogelijk is. Ik weet hoe enorm belangrijk het is dat mensen hun eigen wensen kunnen uitvoeren. Hoe persoonlijker hoe beter. Dat helpt bij het verwerken van het grote verlies.

  Bekijk
 • Dood is dood, maar het leven gaat door

  Ik word gebeld door Jan’s dochter. Haar vader blaast binnenkort zijn laatste adem uit en heeft één duidelijke wens: alles moet geregeld zijn, zodat zijn familie zich daar geen zorgen meer om hoeft te maken. Het thema heeft Jan al uitgedacht: dood is dood, het leven gaat door. Dat was zijn levensmotto.

  Bekijk
 • Onder luid applaus

  Giel heeft voor zijn overlijden het hele draaiboek voor de uitvaart al vastgelegd, samen met zijn vrouw en kinderen. Wie spreekt, welke muziek ze draaien en welke beelden ze laten zien. Tijdens de uitvaart zijn er tranen en er is verdriet. Maar de uitvaart voelt ook als een feestje.

  Bekijk