Rouwen met de Rouwkalender

Het leven is zwaar als je een dierbare verliest. De rouwkalender wil een dagelijks lichtpuntje zijn in het leven van iemand die rouwt. Monuta weet hoe moeilijk de periode na een overlijden kan zijn en vindt de rouwkalender een mooi initiatief.

Als rouwende hoor je vaak clichés van mensen om je heen waar je niet altijd wat mee kan. Veel van deze adviezen worden in deze scheurkalender op de hak genomen om zo de rouwende een hart onder de riem te steken.

In de kalender staan boeken en websites genoemd waar u als rouwende wat aan heeft. Is die informatie even te veel van het goede? Dan staan er verwijzingen naar liedjes die gaan over leven, herinneringen en dood. Ook staan er spreuken en vragen in die een beetje de zin van en in het leven (terug) kunnen geven. In de rouwkalender wordt bespreekbaar gemaakt wat vaak onbesproken blijft. En wordt de realiteit van iedere dag uit het leven van een rouwende onder woorden gebracht.

De rouwkalender heeft geen datum en kan op iedere dag starten. Het advies is om de rouwkalender niet al direct na het overlijden te gebruiken, maar na zo'n 3 à 4 maanden (later kan natuurlijk ook). De kalender heeft 420 velletjes. Ze zijn er om te verscheuren zoals verdriet verscheurt. Het zijn er meer dan 365. Daarmee ontkracht de rouwkalender het cliché dat rouwen een jaar duurt. Rouwen duurt net zolang als een rouwende daarvoor nodig heeft.

U kunt de rouwkalender voor jezelf bestellen als je een dierbare bent verloren. Of geef de kalender aan iemand die je kent die een verlies heeft meegemaakt.

‘Dood is doodgewoon, alleen kunnen wij er niet aan wennen.'

Kijk voor meer informatie op Uitvaartwinkel.nl.