Wie troost mij

Monuta heeft al 90 jaar ervaring in het verzorgen en begeleiden van uitvaarten en weet daarom hoe moeilijk nabestaanden het vaak hebben na een overlijden. Als je een dierbare verliest, kan het na een aantal weken of maanden erg stil worden. Nabestaanden weten dan vaak niet waar ze met hun verdriet naar toe moeten. Vaak wordt er van u verwacht de draad van het leven weer op te pakken. Met het doe-boekje ‘Wie troost mij' en het online platform www.wietroostmij.nl hopen wij u in deze moeilijke periode troost te bieden en een beetje te helpen het verdriet een plek te geven.

Bekijk hier de film:

Doe-boekje 'Wie troost mij' 

We vinden het belangrijk om nabestaanden zoveel mogelijk bij te staan. Niet alleen voor en tijdens de uitvaart, maar juist ook erna. Daarom heeft Monuta samen met schrijver Cees Baan en Sonja Bakker het boekje 'Wie troost mij' gemaakt. Een uniek boekje met sprekende foto's en inspirerende gedichten en verhalen. Maar vooral een boekje dat leert hoe je op eigen kracht, met vallen en opstaan, weer een beetje ‘in beweging' kunt komen.

Cees Baan is journalist en begeleidt mensen bij het schrijven van hun levensverhaal en bij het invullen van rouwplechtigheden. In de afgelopen tien jaar sprak hij veel mensen over hoe zij na het verlies van een dierbare hun leven weer probeerden op te pakken. De uitgeverij van Sonja Bakker heeft het boekje uitgegeven. Sonja werd bekend als gewichtsconsulent en van de bestseller ‘Bereik je ideale gewicht!'. Daarna gaf ze in eigen beheer meer dieetboeken uit. Net als haar dieetboeken wil het boekje ‘Wie troost mij' mensen ook in beweging brengen.

Het boekje ‘Wie troost mij' is verkrijgbaar voor nabestaanden die de uitvaart van hun overleden dierbare door Monuta hebben laten verzorgen. U kunt het boekje ook zelf bestellen via de website van Sonja Bakker voor € 9,95 (geen verzendkosten).

Forum voor nabestaanden 

Naast het boekje is er ook een online platform: www.wietroostmij.nl. Op dit forum kunt u troost vinden bij elkaar, ervaringen delen of elkaar tips geven over bijvoorbeeld boeken of muziek. En hoe gaan anderen om met het verlies? Durven zij er weer op uit te gaan? Hebben ze een nieuwe liefde gevonden? Wat vinden de kinderen daarvan? Op het forum kunt u vragen stellen en uw ervaringen delen met mensen die ook een verlies hebben meegemaakt.