Nabestaanden steunen

Als gast op een uitvaart

Hoe steunt u iemand na het overlijden van een dierbare? Een rouwkaart met uitnodiging voor de uitvaart kan soms vragen oproepen. Wat moet u aan? En wat moet u zeggen bij het condoleren? Wij helpen u graag op weg.

Steun bieden voor de uitvaart

Als u het bericht ontvangt dat iemand is overleden, kunt u de nabestaanden steunen. Bijvoorbeeld door het sturen van een rouwkaart, of door bloemen te sturen.

Etiquette tijdens de uitvaart en de condoleance

Er gelden nog steeds uitvaartetiquette. Wij geven u graag tips over de kleding die u kunt dragen bij de uitvaart. En over wat er wel en niet gepast is tijdens de condoleance.

Steun bieden na de uitvaart

De periode vanaf een overlijden tot de uitvaart gaat vaak in een roes voorbij. Ook in de eerste periode na het overlijden krijgen nabestaanden vaak veel aandacht en begrip vanuit hun omgeving. Soms is hierdoor de periode daarna het meest moeilijk. Iedereen gaat anders om met verlies. Toch zijn er dingen die u in uw achterhoofd kunt houden als u nabestaanden wilt steunen. Uw steun kan een flink verschil maken met de verwerking van het verlies. In de eerste periode na een overlijden helpt het als u er gewoon bent voor de nabestaanden. Bied aan om mee te helpen dingen te regelen of kook bijvoorbeeld een keer een lekkere maaltijd. Het kan ook iets heel simpels zijn als een keer de hond uitlaten of helpen de rouwkaarten in de enveloppen te doen.