Bloemen geven bij een uitvaart

Wilt u bloemen geven bij een uitvaart? U kunt via onze website een bloemstuk bestellen. De bloemen worden bezorgd op de locatie die u wilt, bijvoorbeeld de locatie van de begrafenis of crematie of op het adres van de nabestaanden.

Voordat u bloemen gaat bestellen

Het is handig om eerst op de rouwkaart of in de advertentie te kijken. Soms staat er bijvoorbeeld ‘Geen bloemen', dan kunt u ook beter geen bloemstuk bestellen voor de begrafenis of crematie. Soms staat er een bepaalde kleur of soort bloemen aangegeven. Laat dan een boeket of arrangement in die kleur of soort bezorgen. 

Soort bloemstukken

U kunt kiezen uit verschillende soorten bloemstukken. Zoals een boeket, een krans of biedermeier. Een bloemstuk op oase blijft enkele dagen mooi zonder in water te staan. Tijdens de begrafenis of crematie worden bloemen van de directe familie meestal op de kist gelegd en liggen de boeketten en kransen van anderen rondom de kist of een andere speciaal aangewezen plek.

Tekst rouwlint

Aan het bloemstuk wordt vaak een rouwlint gemaakt. U kunt zelf kiezen welke tekst u erop laat drukken. Op een rouwlint is weinig plek voor tekst. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een passende zin waarin u de overledene bedankt of een laatste groet. Ook is het gebruikelijk om op het lint te zetten wie het boeket schenkt. 

Laten bezorgen of meenemen

Als u het bloemstuk meeneemt naar het uitvaartcentrum, de kerk of een andere locatie, dan kunt u altijd aan de uitvaartverzorger vragen waar u de bloemen neer mag leggen. U kunt de bloemist ook vragen om het bloemstuk te laten bezorgen. Meestal is dit op de locatie waar de overledene is opgebaard, bijvoorbeeld thuis of in een uitvaartcentrum. U kunt de bloemen ook laten bezorgen op het thuisadres van de overledene om te laten weten dat u aan hen denkt.

Bloemstuk bestellen 

Wij werken samen met Topbloemen voor het bestellen van rouwbloemen. Ze bieden een ruime keuze in bloemstukken, hebben ruime ervaring en zorgen ervoor dat de bloemen tijdig worden geleverd en dat uw opdracht goed wordt verwerkt.

Bloemen bestellen om te geven bij een uitvaart