Condoleance kaart

Als er iemand is overleden in uw directe omgeving, dan is het goed om zo snel mogelijk een reactie te sturen. Dit kan bijvoorbeeld met een condoleance kaart. Maar ook als u medeleven wilt tonen aan iemand die niet dichtbij u staat, kunt u een condoleance kaart sturen. Het gaat om het gebaar.

Condoleance kaart

U hoort een condoleance kaart of -brief altijd met de hand te schrijven. Er zijn veel verschillende soorten condoleance kaarten. U kunt een speciale condoleance kaart sturen, maar ook een kaart met daarop sterkte of een mooi sfeerbeeld kan passend zijn bij de overledene.

Tekst condoleance kaart

De condoleance tekst op de kaart hoeft niet lang te zijn. Een korte tekst waarop u uw medeleven toont biedt vaak al veel steun. Denk bijvoorbeeld aan het eerste wat in uw gedachte opkwam toen u het nieuws vernam. Enkele voorbeelden van een condoleance tekst zijn:

  • Gecondoleerd met het verlies. Wij wensen u/jullie/jou veel sterkte.
  • Wij wensen jullie veel sterkte in deze moeilijke tijd.
  • Woorden schieten tekort, veel sterkte de komende tijd.

Vindt u het lastig om uw gevoelens te verwoorden? Dan kunt u als tekst voor de condoleance kaart ook denken aan een passend gedicht of tekst uit een lied. In Monuta Uitvaartwensen vindt u voorbeelden van gedichten.

Andere manieren om te steunen

U kunt ook op andere manieren uw medeleven laten blijken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een rouwadvertentie of het sturen van bloemen.