Foto's zijn belangrijk

Uit ervaring blijkt dat het belangrijk is om veel foto's te maken van je kindje. Dat lijkt misschien raar en je denkt wellicht dat je die trieste foto's toch nooit zult bekijken omdat dat te veel pijn zou doen. Toch blijkt dat veel ouders er later graag nog naar kijken als zij hun kindje missen. En bedenk dit: je kunt het alleen nu doen, als je het niet doet heb je er straks wellicht spijt van.

Ook voor de andere familieleden kunnen deze foto's later belangrijk zijn. Maak daarom foto's van de baby met niet alleen papa en mama, maar ook met broer of zus, opa en oma. Fotografeer ook veel details, zijn handjes, voetjes en gezichtje. Later wil je graag nog zien hoe mooi je kindje wel niet was.
Wacht er niet te lang mee. De tijd om mooie foto's te maken van het kind is beperkt. Na verloop van tijd kan zijn huidje veranderen en verkleuren.

Om in te lijsten
Wat ook een prachtige herinnering oplevert, is een afdruk van de handjes en voetjes van het kind. Dat kan bijvoorbeeld met wateroplosbare verf, die je vervolgens weer af kunt wassen. Je kunt die afdrukken later mooi inlijsten of gebruiken voor de rouwkaart.

Een lokje haar
Als je baby al haar heeft, is het ook een mooie gedachte om een lokje haar af te knippen. Je kan dat met een schaar doen of heel voorzichtig met een scheermesje. Draag dit lokje bijvoorbeeld in een medaillon aan een ketting of lijst ze in.

 

Bron: http://www.peuteren.nl/category/afscheid/