Wat doet de uitvaartverzorger

Als een dierbare is overleden, staat de wereld even stil. Toch moeten er veel beslissingen genomen worden. De uitvaartverzorger neemt samen met u de tijd hiervoor. Want niet alle keuzes hoeven op één dag gemaakt te worden.

Kennismaking met de uitvaartverzorger

Na een overlijden komt een Monuta uitvaartverzorger naar u toe. Tijdens het eerste gesprek worden de belangrijkste zaken besproken. Zoals de opbaarlocatie, de keuze voor begraven of cremeren en de datum en tijd van de uitvaart. Vaak komt ook de condoleance, de rouwkaart en de eventuele rouwadvertentie aan bod. Wij zorger er voor dat u tijdens deze dagen bij Monuta een vast aanspreekpunt heeft om u te ontzorgen en steunen. Doordat u dagelijks contact heeft met de uitvaartverzorger kunt u de tijd nemen om na te denken over de invulling van de uitvaart. Stap voor stap, van dag tot dag, wordt alles voorbereid. U bepaalt zelf hoe actief u hierin wilt zijn. U hoeft zich niet druk te maken over het aangeven van het overlijden bij de gemeente. Dit doet de uitvaartverzorger voor u.

Afspraken

Aan de hand van het eerste gesprek krijgt u een samenvatting van de afspraken. Ook krijgt u een begroting. Speciale wensen kunt u altijd nog bespreken. Bijvoorbeeld een bijzondere kist, live muziek bij de uitvaart of speciaal vervoer. Het draaiboek voor de uitvaartplechtigheid wordt in de daarop volgende dagen helemaal ingevuld.

Nazorg

Ongeveer vier weken na de uitvaart neemt uw uitvaartverzorger nogmaals contact met u op. Om te horen hoe het met u gaat en om na te praten over het afscheid. Uw uitvaartverzorger kan u helpen met de tekst van de dankbetuigingen. Of bijvoorbeeld met het regelen van een grafmonument of bestemming voor de as. Wanneer u hulp wilt bij de rouwverwerking, kunt u dit ook aangeven. 

Wat doet de uitvaartverzorger om u te ontlasten?

Wilt u weten wat onze uitvaartverzorgers voor u kunnen betekenen? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact op met het gratis telefoonnummer 0800 – 023 05 50. Of zoek direct een uitvaartondernemer bij u in de buurt. 

Zoek een uitvaartverzorger bij u in de buurt