Begrafenismuziek

Begrafenismuziek bestond vroeger voornamelijk uit christelijke liederen en klassieke muziekstukken. Dat is tegenwoordig vaak anders. Popmuziek als keuze voor begrafenismuziek is bijvoorbeeld niet meer weg te denken op begrafenissen en crematies. Ondanks alle smartlappen, moderne muziek of zelfs heavy metal als uitvaartmuziek , is het natuurlijk ook nog steeds mogelijk om voor religieuze en klassieke muziek te kiezen.

Uw begrafenismuziek kiezen en vastleggen

Stel dat een dierbare is overleden of u wilt begrafenismuziek uitzoeken voor uw eigen uitvaart. Hoe zoekt u dan de muziek uit? Wanneer u voor uzelf muziek uitzoekt, kunt u dit op uw gemak doen, maar in het eerste geval moeten er vaak onverwachts keuzes worden gemaakt. Vaak heeft de begraafplaats of het crematorium een uitgebreide eigen collectie begrafenismuziek, een zogenaamd muziekboek waar u uit kunt kiezen. Ook kunt u ideeën opdoen op de pagina begrafenis en uitvaartmuziek top tien.

U kunt ervoor kiezen om met de gekozen muziek een eigen cd samen te stellen. Heeft u voor uw eigen uitvaart een cd gemaakt met uw gewenste begrafenismuziek, dan is het aan te raden om aan uw naaste familie en/of vrienden te laten weten dat deze cd bestaat. Ook is het handig om de cd te bewaren bij uw andere uitvaartwensen.

U kunt ook met Monuta Uitvaartwens vastleggen welke begrafenismuziek u graag zou willen tijdens de uitvaart. Als u uw wensen online vastlegt kunt u zelfs muziekfragmenten kiezen en opslaan. Die muziekfragmenten kunt u samen met impressies van uw andere uitvaartwensen in een filmpje opslaan. Het is mogelijk dit filmpje door te sturen naar familie en vrienden. Zo weten zij precies welke begrafenismuziek en anderen wensen u heeft voor uw uitvaart.

Naar de uitvaartontwerper

Live begrafenismuziek

Tijdens een crematie of begrafenis worden ook weleens muziekstukken live gespeeld door een familielid of vriend van de overledene. Een aantal muziekstukken die zo nu en dan live worden gespeeld:

  • Stairway to heaven - Led Zeppelin
  • Nothing else matters - Metallica
  • Pianoconcert nr. 23 - Mozart
  • Eine kleine nachtmusik - Mozart
  • Für Elise - Beethoven
  • Mondscheinsonate - Beethoven