Bijzondere uitvaartmomenten

We laten u graag zien hoe we een aantal bijzondere uitvaartwensen van onze klanten hebben uitgevoerd.

Kist met schelpen

Mevrouw Schouten maakte met haar kleinkinderen regelmatig mooie dingen met en van schelpen. Heel leuk en bijzonder was het daarom dat haar kleinkinderen na haar overlijden met elkaar schelpen zijn gaan zoeken op het strand van Scheveningen.

Twee dagen voor de uitvaart kwamen zij bij elkaar in de personeelsruimte van het verzorgingshuis waar oma had gewoond. En samen hebben zij de deksel van de kist versierd. Dit was voor hen een bijzondere en waardevolle avond waarin zij ook veel herinneringen de revue hebben laten passeren. En het resultaat mag er zijn. De kist op de afbeelding is een milieuvriendelijke groene uitvaartkist van Monuta.

Er is voor deze kist gekozen omdat mevrouw Schouten veel had met de natuur. De kist is van onbehandeld hout en is daardoor goed te bewerken, bijvoorbeeld met schelpen dus. Een mooi voorbeeld van een persoonlijk afscheid.

Het ontwerp voor de schelpencollage is gemaakt door Joanne Schouten, Amsterdam. De foto's zijn gemaakt door Mark Schouten, Alphen aan de Rijn.

Toost als troost

Het zijn de kleine dingen die het doen. Spreekwoorden zijn er niet voor niets. Dit is een voorbeeld van een goed voorbereid afscheid samen met de inmiddels overleden vrouw, haar familie en de uitvaartverzorger. Het zou geen afscheidsdienst worden maar een viering. Met het woord ‘Viering‘ is de nuance aangebracht, het zegt alles over de vorm van dit afscheid. Een zelf omgehakte boomstam onder de kist , eigen schilderijen en een vijgenboom in de aula. Kleurrijke kleding, dragers in wit. Geen ‘gecondoleerd' maar een toost.

‘Jammer dat ze daar niet bij is', met deze opmerking bracht de familie in zeer besloten kring bij haar graf een toost uit. Deze toost bracht troost, hoe raar het ook mag klinken.

Uitvaart met koets

Nelly Vermeulen overleed helaas onverwacht. De manier waarop de familie haar weg wilde brengen was snel bedacht. Met een prachtige witte koets werd haar kist vervoerd.

"Ze is met mijn vader getrouwd in een koets en nu hebben we haar ook op deze manier weggebracht naar haar laatste rustplaats", vertelt haar zoon. Bekijk meer beelden op de gedenkplaats van mevrouw Vermeulen.